Portugalsko, Madeira a Azorské ostrovy

V polovice 19. storočia sa v Lisabone začali budovať parky a významné kultúrne zariadenia. foto: Joz Približne 6 km západne od centra mesta je bývalý prístav odkiaľ vyplávali portugalskí moreplavci do /uploads/Krajiny_sveta/Portugalsko/pixabay-azory-nature-2879698.jpg Vítajte na obľúbenom európskom zájazde. Ak by sme hľadali v Európe exotiku, naše kroky by nás privie Začíname v hlavnom meste Lisabon. Mesto námorníkov a objaviteľov a zároveň jedno z najkrajších hlavn Ikonická žltá električka je pre Lisabon tým, čím žlté taxíky pre New York.
 foto: Michal Gaj - BUBO V uličkách sa Lisabonu dostaneme hlbšie pod kožu. Vyskúšate si jazdu ? foto: Jozef Zelizňák - BUBO V Beléme, na okraji mesta, sa nachádza aj takýto impozantný Kláštor hieronymitov. Na tomto mieste sa Touto vodnou cestou odchádzali portugalskí moreplavci do Ameriky. Z móla im mávali ich plačúce ženy Súčasťou tejto okrajovej štvrte mesta je aj takýto obrovský Pamätník objaviteľov. Má tvar lode a v j V takýchto uličkách sa zrodila typická portugalská hudba fado, ktorej texty opisujú pocity ženy znič A Brasileira (U Brazílčanky) je najstaršia kaviareň v Lisabone. foto: Daniela Snováková - BUBO A Brasileira otvoril v roku 1905 Adriano Telles, aby v tom čase napomohol importovanej brazílskej ká A Brasileira sa nachádza v bohémskej štvrti Chiado a vďaka svojej lokalite sa od svojho otvorenia te Naše kroky nás zavedú aj do samotného centra hlavného mesta, ktoré bolo kedysi vydrancované vojskom Lisabon je neuveriteľne fotogenické mesto. Červené strechy, biele fasády budov, bohaté muškáty v okn Ochutnáme aj pastéis de nata. Predávajú ich takmer v každom obchode, no my poznáme špičkovú pekáreň, Prechádzky nočným Lisabonom sa Vám budú veľmi páčiť. Toľko farieb, vôni, chutí a vo vzduchu nostalgi Smerujeme do starého mesta Maurov, ktoré v roku 1147 získal kráľ Alfonz I. Dobyvateľ. foto: Jozef Ze Kráľovský palác v Sintre a je ich tu niekoľko. Bude toto najkrajšie mestečko aké ste kedy videli? 
f Novodobý Sintra je zapísaná na zoznam kultúrneho dedičstva UNESCO. 
foto: Maja Čútová – BUBO Impozantný z diaľky aj zblízka.
 foto: Michaela Tretinová - BUBO Z terasy hradu sa zadívame do diaľky. Cítime sa ako hradní páni. Muselo sa tu žiť úžasne.
 foto: Mic Portugalskí panovníci na ničom nešetrili, ale zachovali si aj niečo z krásnej a pokojnej okolitej pr V meste Sintra sa nachádza celá rada neobyčajných stavieb. Videli ste už niekde toľko krásny a toľko Postupne sa dostávame až na Cabo da Roca. Najzápadnejší bod kontinentálneho Portugalska a Európy.
fo Na západnom konci Európy je maják a drevený plot, za ktorým je už len šíri oceán. Čo cítili moreplav Celodenný výlet z Lisabonu nás zavedie do pútnického mesta Fatima. Bazilika Panny Márie Ružencovej.
Zastavíme sa aj v historickej Batalhe a pozrieme sa na jej kláštor.
foto: Michal Gaj  - BUBO A ak budeme mať šťastie, v meste Obidos zastihneme aj stredoveké slávnosti. Portugalsko je nádherné. V meste Obidos sa nachádza aj takýto stredoveký hrad Castelo de Óbidos obkolesený a chránený starými Vynikajúce služby, vkusný dizajn, skvelé jedlo. foto: Four Seasons Hotel Ritz Lisbon Four Seasons nenecháva v tomto mestskom hoteli nič na náhodu a ponúka dokonalosť. foto: Four Seasons Viac informácií o hoteli Four Seasons Ritz nájdete v doplnkových službách. foto: Four Seasons Hotel Opúšťame Lisabon a prilietame na Madeiru, Ostrov kvetov a vína
foto: Michal Gaj – BUBO Madeira v celej kráse. Dáme trochu zabrať fotoaparátom. Madeira by mohla byť TOP dovolenka v Európe. Náš hotel leží na južnom pobreží na tom najlepšom mieste. Bazén a výhľad na nekonečný Atlantik.
foto Madeira je krásny zelený ostrov. Je ako stvorený pre turistiku v prekrásnej prírode. 
foto: Michal G Lesmi vedú mnoho stáročné zavlažovacie kanály – tzv. levadas – a my sme tú najkrajšiu prechádzku vlo Podnikáme trekking -prechádzku na najvyšší vrch Madeiry. Ide o absolútne bezpečnú hrebeňovku s nádhe Z vrcholu je vidieť „do nekonečna“ na všetky strany ostrova, izolovaný Curral das Freiras, Ponta de Dnes prejdeme 4 vegetačné pásma. Program sme pripravili tak, aby ho zvládol každý. Tu si dáme kávičk Clube de Golf Santo da Serra Espada (stuhochvost čierny) je meter dlhá čierna dravá ryba, ktorá žije vo veľkej hĺbke Atlantiku ni Koľko druhov marakuje poznáte? Jedli ste už ananasobanán? Vo Funchale sa všetko dozvieme a ochutnáme Jedna z bočných ulíc. Funchal je najkrajším mestom Makaronézie, príjemným mestom plným paliem, kveto Lanovka na Monte a nádherný Funchal položený hlboko pod nami.
foto: Ľuboš Fellner- BUBO Botanická záhrada na Ostrove kvetov, Funchal.
foto: Michal Gaj - BUBO Pamätník Krištofovi Kolumbovi, ktorý vo Funchal žil v rokoch 1475, 1480 a 1492.
foto: Michal Gaj - B Madeira to je aj krajina nádherných kaktusov a paliem. Vždy plná zelene.
foto: Michal Gaj - BUBO Nakupujeme to najlepšie ovocie v mercade.
foto: Petra Kováčová – BUBO Z každej strany Atlantik a dych berúce útesy.
foto: Michal Gaj - BUBO Posledné A ideme ešte ďalej. Prilietame na ďalšie bujné zelené ostrovy v Atlantiku. foto: Martin Lipinský – B Ako keby sme boli v inej krajine, ostrov Sao Miguel je opäť úplne iný. Ihneď z letiska vyrážame k tý Pustíme si Mira Žbirku a úzkymi cestičkami putujeme k Sete Cidades – k Azorskej Atlantíde. 
foto: Ľu Turistika na Azorách je zážitok. Toľko zelene naokolo.
foto: Martin Lipinský – BUBO Príroda počas prechádzky na vyhliadku s názvom Ústa do pekla.
foto: Ľuboš Fellner- BUBO Lagoa de Santiago. Sny sa stávajú skutočnosťou.
foto: Martin Lipinský – BUBO Typický kostolík na ostrove. 
foto: Martin Lipinský – BUBO Z túry ku Farol Ponta do Arnel. Fotíme a fotíme.
foto: Martin Lipinský  – BUBO Rozloha Portugalska aj s ostrovmi Madeira a Azorské ostrovy je o čosi viac ako dvojnásobok Slovenska Takto bude vyzerať turistika v Azorskej džungli.
foto: Martin Lipinský  – BUBO Začiatkom 19. storočia to bol Havaj, Južná Afrika a Azory, ktoré sa pokúšali ovládnuť európsky trh s Praça Gonçalo Velho Cabral. Hlavné mesto Ponta Delgada je malé a my jeho prehliadku spojíme s rozlúč Sadneme si do kaviarne Cafe Central a vychutnáme pohľady na absolútny stred mesta.
foto: Ľuboš Felln Mňam! Portugalská kuchyňa je vynikajúca. Ingrediencie na Azorách sú maximálne ekologické a bio.
foto Porta de Cidade je vstupom do mesta. Ide o rozžiarenú trojoblúkovú vstupnú bránu postavenú v roku 17 Dovnútra kostola Sv. Sebastiána vstupujete pekným vápencovým portálom v typickom portugalskom Manuel Počas celého zájazdu kvalitné ubytovanie. Toto je izba v BUBO hoteli v Ponta Delgada. Presne vieme l Skúsite si zasurfovať? Pláž Santa Barbara bude našou prvou zastávkou na veľkom okruhu ostrovom Sao M Prechádzky popri nekonečnom oceáne. Odrazu sa necítime ako vládca sveta.
foto: Martin Lipinský – BUB Budeme pozorovať odvážnych surferov. Alebo idete do toho?! foto: Ľuboš Fellner - BUBO Výhľady na krajinu. Je toto ešte Európa? Miradouro de Santa Iria patrí medzi jednu z troch (uvidíme Gorreana bola založená v roku 1883 a pohľad na svahy plné čajových kríkov Vás razom prenesú do exoti Prezrieme si celú výrobu čaju, ochutnáme čierny aj zelený čaj priamo z plantáže a koláčiky pasteis d Salto do Prego, jeden z mnohých vodopádov na Azorách.
foto: Daniela Snováková - BUBO Vyhliadka z vrchu Pico do Ferro a výhľad na jazero Lagoa das Furnas. Na Azory chodíme vyše 10 rokov Energia spod zemského povrchu sa derie von. Azory sú ostrovy vulkanického pôvodu.
foto: Martin Lipin Dračie mesto, predpeklie, centrum vulkanických geotermálnych aktivít, so sopkou Furnas, ktorá je naj Termálne pramene Caldeiras das Furnas a ochutnávka liečivej vody jedného z prameňov.
foto: Ľuboš Fel Botanická záhrada „Terra Nostra“ v mestečku Furnas.
foto: Martin Lipinský – BUBO Terra Nostra s teplotou, ktorá varíruje od 35 do 40 stupňov. Martin Lipinský - BUBO Ten tvar je neuveriteľný. Ide o najnavštevovanejšiu pláž Azorských ostrovov, no pre nás to bude opäť Na prvý pohľad je evidentné, že ostrovček je podmorským kráterom, ktorý sa vynoril nad hladinu a stu Ermida de Nossa Senhora da Paz a o jeden z troch najkrajších výhľadov na ostrove -obrovský zážitok. V krajine kde je iba 5% krajiny zastavanej je všetko jedlo absolútne BIO. Všetko je domácke a kuchár Morské slimáky, ktoré v angličtine volajú „limpeds“ si tu objednajte ako „lápaš“. Príprava je jednod Treska bacalhau a biele vínko z ostrovov. Ambiente na Azorách nie je také ako na Madeire, ale jedlo Rozlúčková večera s vínkom Verdelho (vitikultúra pod patronátom UNESCO), ktoré pil s nadšením aj Rus Spoznali sme Portugalsko a jeho zelený raj uprostred oceánu. Je čas zbaliť sa a ísť domov. Kam to bu
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333618
Cena od: 2 740 €
Príplatky od: 397 €
Doprava: letecká
Termín: 08.06.2024 9/8 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83372935

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Lisabon Typ ubytovania:
Portugalsko, Stred, Lisabon
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Destinácie

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »