Veľký okruh Čínou

Destinácia: Čína
Kód zájazdu: 1309740
Cena od: 2 979 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

12.08.2024 15 dní Last Minute 3 239 € +369 € odlet: Praha letecká
20.09.2024 15 dní First Minute 2 979 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Odlet do Pekingu.

2: PEKING
Prílet do Pekingu. Transfer do hotela, ubytovanie. Večer voľný program.

3: PEKING – TCHIEN-AN-MEN - ZAKÁZANÉ MESTO - PEJ-CHAJ PARK
Raňajky. Prehliadka najväčšieho námestia na svete Tchien-an-men (námestie Nebeského pokoja) s rozlohou 44 ha. Nasleduje prehliadka Zakázaného mesta - sídla panovníkov dynastie Ming a Čching, býva tiež nazývané najväčším kultúrnym múzeom Číny. Počas vlády 24 cisárov nebolo prístupné verejnosti. Obed. Popoludní prechádzka parkom Pej-chaj s prehliadkou pagody, postavenej na ostrove uprostred lagúny. Transfer do hotela, ubytovanie. Večera. Nocľah.

4: VEĽKÝ ČÍNSKY MÚR - HROBKY DYNASTIE MING
Raňajky. Celodenný výlet k veľkolepej stavbe - Veľkému čínskemu múru, ktorý sa rozpína v dĺžke viac ako 6.000 km a možno ho pozorovať aj z vesmíru. Tento múr, ktorý pôvodne slúžil na obranné účely proti invázii nomádov, sa nachádza 60 km severovýchodne od Pekingu. Obed v tradičnej čínskej reštaurácii. Popoludní prehliadka jednej z dvoch prístupných hrobiek panovníkov dynastie Ming (celkovo 13 hrobiek). Večera.

5: LETNÝ PALÁC - CHRÁM NEBIES
Raňajky. Dopoludnia prehliadka Letného paláca, sídla cisárov počas horúceho leta. V paláci nájdete rozľahlé záhrady, chrámy a Loď čistoty cisárovnej Cch'-si, ktorá je celá z mramoru. Po obede v tradičnej čínskej reštaurácii nasleduje prehliadka Chrámu nebies, kde cisári vykonávali modlitebné obrady za bohatú úrodu, dobré počasie a priazeň duchov. Po večeri transfer na vlakovú stanicu a odchod lôžkovým vlakom do Xi'anu.

6: XI’AN
Ranný príchod do Xi'anu, hlavného mesta provincie Šan-si. Toto mesto s bohatou históriou bolo hlavným mestom 11 čínskych dynastií a bývalo najväčším mestom. Vo svojich cestopisoch sa o Xi'ane zmieňuje aj Marco Polo ako o východiskovom bode Hodvábnej cesty. Obed. Prehliadka mesta - navštívite areál Veľkej pagody divokej husi zo 4. storočia a prezriete si mestské opevnenie z ranného obdobia dynastie Ming. Večera.

7: TERAKOTOVÁ ARMÁDA A DEDINA BANPO
Raňajky. Celodenný výlet k jednej z najväčších turistických atrakcií celej Číny - Terakotovej armáde - hlinenej armáde cisára Čchin Š'-chuang-tiho, významnej osobnosti v dejinách Číny. Tento cisár zjednotil Čínu do jednej silnej významnej ríše. Hlinená armáda bola úplnou náhodou objavená v roku 1974 miestnymi roľníkmi. Viac ako 6.000 ozbrojených bojovníkov v životnej veľkosti je rozostavených v bojovom šíku. Celá armáda bola súčasťou posmrtnej výbavy zomrelého panovníka. Obed. Popoludní prehliadka dediny Banpo - sídliska pôvodných obyvateľov pred zhruba 5.000 rokmi. Večera.

8: XI’AN - ŠANGHAJ
Raňajky. Transfer na letisko a prelet do Šanghaja. Táto rýchlo sa rozvíjajúca metropola východnej Číny s 18 miliónmi obyvateľov upúta návštevníkov modernou výstavbou. Po obede prechádzka po rušnej triede Nanjing s priľahlým nábrežím Bund. Transfer do hotela, ubytovanie. Večera.

9: PREHLIADKA ŠANGHAJA
Raňajky. Celodenná prehliadka mesta. Prezriete si chrám jadeitového Budhu s plastikami s budhistickými motívmi. Obed. Popoludní sa prejdete záhradami Yuyuan, ktoré boli postavené už v 16. storočí. Večera, večer voľný program na prehliadku centra mesta.

10: ŠANGHAJ - GUILIN
Raňajky. Transfer na letisko a prelet do Guilinu, ktorý má unikátnu polohu v subtropickej krasovej oblasti provincie Kuang-si. Po obede prehliadka mesta s 350 tisíc obyvateľmi a bohatou históriou. Prehliadka Jaskyne Rákosovej flauty, skaly Slonieho chobotu a skaly Riaseného brokátu. Táto krasová oblasť vytvára jedinečné vápencové útvary. Transfer do hotela, ubytovanie a večera.

11: VÝLET PO RIEKE LI
Raňajky. Celodenná plavba loďou s obedom po rieke Li, ktorá patrí k nezabudnuteľným zážitkom. Tunajšie vápencové útvary vystupujú priamo z okolitej krajiny a vytvárajú neobvyklé obrazce. Miestna krajina sa stala inšpiráciou pre mnohých čínskych umelcov a tunajšie fotografie zbadáte vo všetkých publikáciách o Číne. Výlet po rieke končí v mestečku Yangshuo, obklopenom ryžovými políčkami. Voľný čas na nákup suvenírov. Návrat do Guilinu, večera a nocľah.

12: GUILIN – HONGKONG
Raňajky. Dopoludnia voľný program. Po obede transfer na letisko a prelet do Hongkongu, donedávna ešte provincie, ktorá patrila k britskému impériu. Pohľad na hongkongský záliv s mnohými mrakodrapmi priamo na pobreží sa Vám navždy vryje do pamäti. Transfer do hotela, ubytovanie v turisticky najatraktívnejšej časti mesta Kowloon s mnohými obchodmi so suvenírmi, elektronikou, či textilom.

13: HONGKONG
Raňajky. Poldenná prehliadka mesta so zastávkami v najrušnejšej turistickej štvrti Kowloon, prístavu Aberdeen, obchodnej štvrti Wan Chai, aj na najnavštevovanejšej pláži mesta v Repulse Bay. Navštívite Victoria Peak s panoramatickým výhľadom na hongkongský záliv. Neskoro popoludní nasleduje prechádzka po štvrti Kowloon a najrušnejšej triede Nathan Road, krivolakými uličkami pulzujúceho veľkomesta, a po nočnom trhu. Spoznáte, prečo sa Hongkongu hovorí "mesto, ktoré nikdy nespí".

14: HONGKONG
Raňajky. Voľný program, nákupy, plavba trajektom, fakultatívna návšteva zábavného parku Ocean Park alebo bývalej portugalskej kolónie Macao. Večer transfer na letisko a odlet späť do Prahy (Viedne).

15: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.
Historické pamiatky Xi’anu a Pekingu, prírodné divy Guilinu, moderné tváre Šanghaja a Hongkongu. Maximum Číny len za dva týždne.
Cena zahrnuje:
leteckú prepravu Praha - Peking a Xi´an - Šanghaj - Guilin - Hongong - Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
všetky transfery počas pobytu
1 x nocľah v lôžkovom vlaku na trase Peking - Xi´an
11 x nocľah s raňajkami v hoteloch 3*-4*
obedy a večere počas pobytu v Číne (v Hongkongu len raňajky)
program vrátene všetkých vstupov
služby sprievodcu ESO travel počas okruhu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 369,- EUR
vstupné vízum (musia klienti požiadať osobne – berú sa otlačky prstov)
fakultatívne výlety nad rámec programu (Chutchung tour, akrobatická show, Pekingská opera, pekingská kačica, Macao - celkom 350,- USD)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »