Santorini - kráľ gréckych ostrovov

Destinácia: Grécko, Santorini
Kód zájazdu: 1309579
Cena od: 1 479 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.05.2024 6 dní Last Minute 1 479 € +0 € odlet: Viedeň letecká
23.09.2024 6 dní First Minute 1 876,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
4- dňový letecký zájazd.


1. deň:
Odletíme na nádherný ostrov Santorini a presunieme sa do hotela. Užívajme prvé nádychy.

2. deň:
Dnes nás čaká prehliadka ostrova s návštevou hlavného mesta Fira, ktoré pyšne stojí vysoko nad morom a sopečnými ostrovmi a je vraj tým najkrajším „balkónom Európy“. Kamenné uličky zdobí množstvo farebných stánkov, kaviarní a skvelých reštaurácií. Prejdeme sa ulicami rozprávkového mesta Oia, kde sa oplatí túlať po malých chodníkoch a schodoch, lebo tie nás zavedú ku najkrajším výhľadom. Kykladskú architektúru budeme obdivovať v malebnej dedinke Imerovigli. Názov je odvodený od slova „vigla“, čo značí vyhliadka, aby tak dedinčania kedysi mohli sledovať pirátske lode. Spoznáme aj kláštor proroka Eliáša, ktorý leží vo výške 567 m a bol postavený v 18. storočí. Dodnes ho obýva 9 mníchov, ktorí si pestujú hrozno, olivy, ovocie a zeleninu.

3. deň:
Po raňajkách sa vydávame do prístavu Athinios, odkiaľ nás tradičná grécka loď povezie ku menším okolitým ostrovom. Pôvodne mal ostrov kruhový tvar, avšak po sopečnom výbuchu v 17. storočí p.n.l. nadobudol tvar polmesiaca a jeho kráter bol zaliaty morskou vodou. Zostalo v ňou len pár ostrovov, ktoré sa dajú navštíviť. Jedným z nich je ostrov Nea Kameni, kde sa peši prejdeme po kráterovom chodníku. Plavbou budeme ďalej pokračovať ku ostrovu Palea Kameni, kde je možné sa okúpať v horúcich prameňoch a vyskúšať účinky liečivého bahna. Zastavíme sa i na ostrove Thirassia, v dedinke Manolas, ktorá je tichá, malebná, tvorená bielymi a farebnými domami, veternými mlynmi a úzkymi uličkami, kde sa podávajú čerstvé ryby. Po plavbe návrat do prístavu Athinios.

4. deň:
Spoznávanie Santorini cez históriu a skvelé víno špecifickej chuti. Do dejín sa ostrov dostal cez minojskú kultúru s centrom Akrotiri, ktoré je známe ako „grécke Pompeje“. Celé mesto bolo pokryté popolom a lávou, čím sa zachoval charakter Akrotiri. Neskôr vzniklo na ruinách nové mesto, až kým ho o storočie neskôr nezničil sopečný výbuch. Od 19. storočia odhaľuje toto archeologické nálezisko svetu svoje svedectvá. Nevynecháme ani stredoveký Pyrgos s veľkým počtom kostolov a zvoníc. Jedná sa o najvyššie položenú dedinu na ostrove. Na záver navštívime veľké vinárstvo Santo s nádherným výhľadom na kalderu a útesy, kde nechýba ochutnávka tunajších lahodných vín.

5. deň:
Voľný program v hoteli. Relax na pláži.

6. deň:
Presunieme sa na letisko a odletíme.


Ubytovanie:
3*/4* hoteli

Stravovanie:
Raňajky.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu na trase Bratislava/Viedeň - Santorini - Bratislava/Viedeň, transfer letisko - hotel - letisko, miestne autokarové a lodné transfery podľa programu, 5x ubytovanie v 3*/4* hoteli s raňajkami, sprievodcu CK. Servisné poplatky.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1 izbu. Vstupy, pobytovú taxu, cestovné poistenie.

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »