Medžugorie - pútnický zájazd

Destinácia: Bosna a Hercegovina, Hercegovina-Neretva, Medžugorie
Kód zájazdu: 1326747
Cena od: 460 €
Príplatky od: 199 €
Pútnické zájazdy

Výber termínu

17.05.2024 4 dni Last Minute 460 € +199 € odlet: Viedeň letecká
27.09.2024 4 dni First Minute 460 € +199 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Program:
1.deň
odlet z Viedne do malebného chorvátskeho Dubrovnika, alebo do Splitu (v závislosti od aktuálnych letov). Transfer autobusom do Medžugoria na území Bosny a Hercegoviny. Prehliadka Kostola sv. Jakuba a jeho areálu. Ubytovanie v hoteli a večera. Večerný náboženský program v Kostole sv. Jakuba s poklonou Svätému krížu. Návrat do hotela a nocľah.

2.deň
raňajky, slovenská svätá omša, výstup na vrch zjavenia Podbrdo, kde sa šiestim deťom v júni 1981 zjavila Panna Mária. Vďaka týmto zjaveniam sa z malej dedinky stalo jedno z najväčších modlitebných mariánskych centier v celej Európe. Nespočetné množstvo ľudí práve tu našlo svoju vieru a získali potrebný pokoj do svojho života. Popoludní návšteva komunity Cenacolo. V prípade prítomnosti niektorého z vizionárov v Medžugorí, sa pokúsime zabezpečiť stretnutie s ním. Návrat do hotela a večera. Večerný náboženský program, pobožnosť svätého ruženca, požehnanie a adorácia pred najsvätejšou Sviatosťou Oltárnou. Návrat do hotela a nocľah.

3.deň
raňajky, v ranných hodinách peší výstup na vrch Križevac, kde už v roku 1934 miestni farníci postavili kríž. Slovenská Krížová cesta vedená našim kňazom, po pešej túre návrat autobusom do Medžugoria a slovenská svätá omša. Popoludní návšteva historického mesta Mostar (pamiatky UNESCO), ktoré je piatym najväčším mestom Bosny a Hercegoviny a svoje meno dostalo po „mostaroch“ - strážcoch mosta (Stari most) cez rieku Neretva. Návrat autobusom do Medžugoria, večera v hoteli a nocľah.

4.deň
raňajky, slovenská svätá omša, transfer autobusom na letisko do Dubrovnika, alebo do Splitu a následne odlet do Viedne. Pri odlete zo Splitu je cestou naplánovaná zastávka pri lurdskej jaskyni vo Veprici neďaleko Makarskej.

Ubytovanie:
3 x v izbách s vlastným príslušenstvom (sprcha a WC) v 2*/3* hoteli v širšom centre Medžugoria.

Stravovanie:
3 x polpenzia (raňajky a večere vrátane vína, vody, káva, alebo čaj).

Doprava:
Letecká doprava: Viedeň – Dubrovnik, alebo Split a Dubrovnik, alebo Split – Viedeň.

Ostatné:
transfery autobusom z letiska do hotela v Medžugorí a späť, autobusová doprava v Bosne a Hercegovine podľa programu, náboženský program organizovaný v Medžugorí, služby slovenského sprievodcu/sprievod kňaza, program podľa popisu bez vstupov, DPH.

Povinné príplatky:
letiskové, bezpečnostné a servisné poplatky 199 €/os.

Priplatky:
za 1/1 izbu 75 €, transfer z Bratislavy na letisko Viedeň a späť 25 €/os.

Medžugorie

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »