Japonsko - potulky krajinou kvitnúcich sakúr

Destinácia: Japonsko, Honšu
Kód zájazdu: 1337361
Cena od: 3 899 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

19.03.2025 11 dní First Minute 3 899 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Krajina ovenčená prívlastkami od vychádzajúceho slnka, cez samurajov, sakury, saké, sushi, gejše až po sopku Fudžisan. Spoznajte s nami netradičnú kultúru, nádhernú prírodu od brehov Pacifiku až po majestátne hory. Tokio a Osaka sa predvedú v ultramodernej podobe, Hirošima ako ikona mieru, v Kjóto zažijeme tradičné Japonsko a malebné Hakone si nás podmaní pre najvyšší vrch Japonska, ktorý pre svoj ladný kužeľovitý tvar je toľko ospevovaný a uctievaný. Na jeho výraznú siluetu tak budeme ešte dlho spomínať. Japonsko je jeden veľký zážitok, ktorý sa nedá vyjadriť ani slovami, ani obrazom.

Program:
1. deň:
Z Viedne odletíme do pulzujúceho moderného mesta, do Tokia.

2. deň:
Prílet budeme mať v popoludňajších hodinách. Transferom sa dstaneme do hotela, ubytujeme sa a oodýchneme si po dlhej ceste.

3. deň:
Od rána sa vrhneme do víru pulzujúceho mesta. Čaká prechádzka popri paláci, ktorý je domovom japonského cisára. Spoznáme jeden z najstarších tokijských chrámov Asakusa Senso-ji, do ktorého sa vstupuje cez veľkolepú červenú bránu Kaminarimon. Tradičné Japonsko z obdobia Edo si pripomenieme na ulici Nakamise plnej zaujímavých obchodov, kde vyniká tunajšia kultúra. V plnej kráse pod nami sa nám predstaví Tokio, keď ho budeme obdivovať z jednej z najvyšších veží sveta - Tokyo Skytree (634 m). Nám sa táto panoráma naskytne z výšky 450 m. V parku Ueno nás udivia očarujúce sakury. Za pokojnejším prostredím sa vydáme cez Tokijský záliv na umelý ostrov Odaiba, kde nás očarí zeleň, moderné budovy, Dúhový most, japonská Socha slobody a možno aj pohľad na sopku Fudžisan, ktorá sa nachádza od Tokia necelých 100 km. 

4. deň:
Ráno sa vydávame za japonskou ikonou. Tou je sopka Fudžisan, ktorá sa dvíha do výšky 3776 m. Tento vulkanický kráter sa píši obvodom na úpätí 125 km a po väčšinu roka ho pokrýva sneh. Lanovkou sa vyvezieme na sopku. Vychutnáme si plavbu po kráterovom jazere Kawaguchiko. V tunajšom okolí spoznáme aj japonských "osem morí". Voda v ôsmich rybníkoch pochádza z roztopeného snehu, ktorý sa drží na sopke. Tento proces trvá niekoľko desaťročí a je dôvodom, prečo je voda v rybníkoch taká čistá a nedotknutá. Scénické výhľady na toto posvätné miesto nás čakajú z parku Oishi

5. deň:
Synonymom pre Japonsko sú šintoistické svätyne, kde sa uctievajú duchovia prírody a mŕtvych. My v tento deň v Tokiu navštívime jednu z tých najvýznamnejších. Hrdá tokijská svätyňa Meiji je zasvätená zbožšteným duchom cisára Meiji a jeho manželky, cisárovnej Shoken. Meiji bol prvým cisárom moderného Japonska na prelome 19. a 20. storočia. V obľúbenom tokijskom parku Yoyogi sa pokocháme ružovými sakurami. A nevynecháme jazdu populárnym prechodom v Shibuya. Presúvame sa do Hirošimy. Hiroshimu delí od Tokia vyše 800 km, kam nás za necelé 4 hodiny dopraví japonský šinkanzen. Vzrušujúcim zážitkom nebude len super rýchla a pohodlná jazda, ale aj malebná japonská krajina. 

6. deň:
Hirošima sa nám predstaví ako mesto, ktoré sa stalo globálnou ikonou mieru, po tom čo nad mestom v roku 1945 vybuchla prvá atómová bomba. Prejdeme po Hirošimskom pamätnom parku mieru, uvidíme Atómový dóm, jednu z mála stavieb, ktoré odolali výbuchu, a preto ju svet uznáva ako znak pre mier a nádej. Fascinujúce dejiny sa nám ukážu aj cez hrad Hirošima, ktorý slúži ako múzeum histórie mesta pred 2. svetovou vojnou. Postavený je na rovine v centre mesta a jeho hlavná veža je vysoká päť poschodí. Ešte nás čaká plavba na božský ostrov Miyajima, ktorý leží necelú hodinu od Hirošimy. Tu sa nám dokonale ukáže japonský zmysel pre krásu cez červenú farbu svätyne Itsukushima a veľkú bránu, ktorá pri prílive akoby plávala na vode. Ostrov je pokrytý nedotknutým lesom, kde žijú divé jelene a najvyšší vrch tu presahuje výšku 500 m. Nasajeme atmosféru dávnych čias, získame najlepšie zábery, ochutnáme sladký dezert v tvare javorového listu plnený fazuľovým džemom, kúpime si "shamoji", drevenú lyžicu na ryžu a oslnení jedinečnosťou miesta a kultúry sa vraciame do Hirošimy. 

7. deň:
Po raňajkách sa lúčime s Hirošimou a odchádzame 300 km za zážitkami do mesta Kobe, ktoré je zovreté medzi morom a horami. Od 19. storočia sa stalo dôležitým prístavom. Preslávilo sa aj výborným hovädzím mäsom, ktoré tu ozaj chutí vynikajúco. Ešte nás tu očarí aj druhý najdlhší visutý most sveta, Akashi Kaikyo, ktorý dosahuje dĺžku skoro 4 km. Nazrieme aj do nákupnej štvrte na mieste bývalej lodenice Kobe Haborlan. Odchod do Osaky

8. deň:
Kúzlo vidieka si nás podmaní v bývalom japonskom hlavnom meste Kjóto, ktoré je uchovávateľom minulosti. Od Osaky ho delí len 100 km. Mystická bambusová cesta v Arashiyame ležiaca na západnom okraji Kjóta nás vtiahne do krásy tunajšej prírody, kde si voľne žijú japonské makaky či snežné opice. To, čo musíme vidieť, je zlatý pavilón Kinkaku-Ji, ktorý sa krásne odráža vo vode a spolu s okolitými malými ostrovčekmi, skalami, borovicami, pôsobí až nadpozemsky nádherne. Vojdeme aj do trinásť storočí starej svätyne Fushimi Inari, kde sídli šintotistické božstvo Inari Okami. Tu Japonci zvonia, aby sa vzbudili bohovia a predniesli tak svoju modlitbu. Viac ako desaťtisíc červených brán lemuje pútnické chodníky na hore Inari, ktoré nás zlákajú na prieskum. 

9. deň:
Neďaleko Osaky leží jeho menší sused, Nara. To bolo kedysi hlavným mestom krajiny. Môže sa môže pochváliť pôsobivým množstvom chrámov ako napríklad Todai-ji, kde je ohromujúca 15 m vysoká socha Budhu. Príťažlivosť Nary však nespočíva len v jej minulosti. V súčasnosti je mesto dokonalou zmesou modernosti a tradície, pričom mestské domy z obdobia Edo sa zmenili na umelecké galérie, kaviarne a bary. A samozrejme je tu veľa jeleňov. Týchto rozkošných obyvateľov možno nájsť po celom meste. Sú zvečnené v podobe "Shikamaro-kun", oficiálneho maskota Nary. V šintoistickej mytológii sa jelene považujú za poslov bohov, a preto sú tunajšie jelene Nary dokonca označené za národný poklad. Presun do Osaky, ktorú budeme obdivovať cez impozantný 55 metrov vysoký hrad zo 16. storočia. Vizuálne najúžasnejší výtvor v krajine charakterizujú jeho trblietavé zlaté ozdoby, brány, veže, priekopy, záhrada a 600 čerešní. Ešte ostane čas aj na japonské nákupy v rušnom centre Umeda. 

10. deň:
Naša cesta Japonskom sa končí. Čaká nás transfer na letisko a odlet do Viedne.

11. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
4* hotely.

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane servisných a palivových poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. Cestu vlakom. 8 x ubytovanie v 4* hoteloch s raňajkami. Vstupy do pamiatok a výlety podľa programu, 1 x fľašu vody 500 ml na osobu denne. Sprievodcu CK a miestneho sprievodcu.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupné vízum. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Miestnu taxu (platba priamo na recepcii hotelov). Fakultatívne aktivity. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 70 EUR osoba (vyzbiera sprievodca na mieste).

Poznámka:
Počas sviatkov môžu byť niektoré múzeá, pamiatky zatvorené. 

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »