Innsbruck, tirolské mestečká, festival knedlíkov a svet krištáľov

Destinácia: Rakúsko, Tirolsko
Kód zájazdu: 1306679
Cena od: 289 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

20.09.2024 3 dni First Minute 289 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte magický svet tisícov krištáľov, spoznajte Innsbruck so slávnou zlatou strechou, vyjdite na známy skokanský mostík, zúčastnite sa obľúbeného veselého knedlíkového festivalu a prejdite sa pôvabnou maľovanou uličkou Römerhofgasse v Kufsteine.

Program :
1.deň :
odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách. Príchod do hlavného mesta Tirolska – do Innsbrucku. Prehliadku začnete v starom historickom centre, ktoré je lemované malebnými farebnými fasádami domov z 15. a 16. storočia. Pozornosti vám neunikne známa zlatá strecha – Goldenes Dach, ktorá pozostáva z 2657 pozlátených medených šindľov.
Prejdete k námestiu Domplatz s barokovou katedrálou sv.Jakuba. Neďaleko katedrály sa rozprestierajú záhrady Hofgarten s trávnikmi a palmovou záhradou.
Z parku sa dostanete do cisárskeho paláca Hofburg a zastavíte sa aj pri 51- metrov vysokej mestskej veži Stadturm, kde môžete vystúpiť po schodoch a pokochať sa panoramatickým pohľadom na vežičky, strechy mesta a okolité hory. Zamierite na najznámejšiu ulicu Maria-Theresien-Straße, kde sa pred vami objaví stĺp sv. Anny ( bol vztýčený na pamiatku odrazenia útokov od Bavorov ).
Nakoniec prejdete k triumfálnemu oblúku. Individuálne voľno. Večer odchod na ubytovanie. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách navštívite známy skokanský mostík Bergisel. Z 50 metrov vysokej rozhľadni, z ktorej sa vám naskytne úchvatná panoráma. Bergisel bol dejisko zimných olympijských hier v rokoch 1964 a 1976.
Ďaľšou zastávkou bude tirolské  mestečko Wattens, kde vás čaká magický Swarowského krištáľový svet, svet tisícov krištáľov, zrkadiel, obrazov, scénických výjavov, šperkov alebo figúriek. Magickým obrom, ktorý chrlí vodu a žiari do okolia, vstúpite do štrnástich komnát zázrakov, kde začína rozprávková cesta svetom krištáľov.
Každá komnata má svoj príbeh. Swarovsky skutočne povýšil bižutériu na šperk. Tu sa o tom budete môcť presvedčiť. Čaká na vás i ten najväčší krištáľ na svete. Milovníci šperkov si tu budú taktiež môcť nakúpiť rôzne zaujímavé kúsky.
Po návšteve hlbín krištáľov odídete do pôvabného tirolského mestečka St. Johann in Tirol, kde sa bude konať každoročný obľúbený knedlíkový festival a bude na vás čakať viac ako 26 tisíc knedlíkov a viac ako 20 druhov tejto obľúbenej pochúťky, či už slané ako napríklad syrové, špenátové, slaninové alebo sladké, napríklad marhuľové.
Zúčastniť sa tejto slávnosti je veľký zážitok, vychutnáte si pravú atmosféru Tirolska spolu s veselou hudbou. Budete môcť vidieť dokonca najdlhší knedlíkový stôl na svete, ktorý meria viac ako 300 metrov. Večer odchod na ubytovanie. Nocľah.


3.deň :
po raňajkách navštívite malebné mestečko Kufstein, ktoré si vďaka krásnemu historickému jadru vyslúžilo prezývku "perla Tirolska".
Medzi atrakcie centra, ktoré nemôžete vynechať patrí stredoveká ulička Römerhofgasse, plná domov s maľovanými fasádami, ktoré na vás dýchnu jedinečnú atmosféru a vzhliadnete aj pevnosť týčiacu sa na skale nad mestom. Individuálny program.
Neskôr sa zastavíte v jednom z najlepších lyžiarských stredísk Kitzbühel, ktorý je rajom pre lyžiarov, magnetom pre bohatých ľudí a zároveň typickým farebným tirolským mestečkom. Prejdete sa stredovekým centrom a jeho dláždenými ulicami, ktoré lemujú domy pastelových farieb. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko. 

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obrdží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Innsbrucku
prehliadku Kufsteinu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
príplatok za jednolôžkovú izbu 40 € / osoba/ noc
prípadná pobytová taxa 2 € / osoba/noc ( v prípade, že si ju bude hotel účtovať, platí sa na mieste )
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 4 € / deň
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované. 
palivový príplatok 15 € / osoba ( v dôsledku zvýšenia pohonných hmôt )
pevnosť Kufstein 10,50 € / osoba ( po skupinovej zľave )
Swarovského krištálový svet 17 € / osoba ( po skupinovej zľave )
vstupné knedlíkový festival - 10 € vrátane festivalového odznaku a knedle
vyhliadka na skokanskom mostíku - 9 € po skupinovej zľave
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »