Fiľakovo, Šomoška, zámok Vígľaš

Fiľakovo, Šomoška, zámky Halíč a Vígľaš, poznávací zájazd Fiľakovo, Šomoška, zámky Halíč a Vígľaš, poznávací zájazd Fiľakovo, Šomoška, zámky Halíč a Vígľaš, poznávací zájazd
Destinácia: Slovensko, Banskobystrický kraj
Kód zájazdu: 1328108
Cena od: 47 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

11.05.2024 1 deň Last Minute 47 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Nechajte sa pohltiť cestou, ktorá skrýva rôzne zákutia ako zámok Vígľaš, spoznajte tajomstvá minulosti Fiľakovského hradu ležiacom na sopečnom brale, či hrad Šomoška v čadičovom náručí, kde vyniká 9 m vysoký Kamenný vodopád, ktorý je stáročným svedectvom dokonalosti našej slovenskej prírody. 

1. deň:
Naša cesta sa začne na zámku Vígľaš. Zámok Vígľaš v sebe skrýva rôzne zákutia, ktoré si pozrieme počas prehliadky zámku. Nádherné chodby s obrazmi, brnenia rytierov, kaplnka a reprezentačné miestnosti, to všetko nám zámok ponúkne.  Odhalíme jeho skryté tajomstvá minulosti. Pokračovať budeme na Fiľakovský hrad. Hrad sa nachádza na nevysokom, ale strmom vulkanickom brale, priamo v meste Fiľakovo. Po jeho návšteve sa presunieme k neďalekému hradu Šomoška. Konzervovaná zrúcanina hradu sa nachádza na kužeľovitom čadičovom vrchu v Cerovej vrchovine v tesnej blízkosti hranice s Maďarskom. Pod hradom sa nachádzajú kamenné moria z rozpadávajúceho sa čadiča a 9 metrov vysoký známy Kamenný vodopád zo zaujímavých šesťhranných čadičových stĺpcov. Na maďarskej strane, priamo oproti hradu Šomoška sa týči hrad Salgó, viditeľný aj z hradu Šomoška.


Doprava:
Autokar.

Stravovanie:
Bez stravy.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.


vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »