Informácie o lodi:Lodná spoločnosť:
Loď Costa Smeralda bola spustená na vodu v novembri 2019.
Je prvou loďou fotily s pohonom na kvapalný zemný plyn (Liquefied Natural Gas, LNG). Využitie LNG znamená takmer úplné zamedzenie emisií prachových častíc a oxidu siričitého, ako aj výrazné zníženie emisií CO2 a kysličníkov dusíka.
Kmotra: Penelope Cruz, španielska herečka
Lodenice: Meyer Turku Oy, Fínsko
Stavebné náklady: 790 miliónov euro
Trieda: Helios
Sesterské lode: (2022), Sesterské lode: , (P&O), , (P&O), (Carnival), , Carnival Jubilee
Technické údaje:Tonáž: 183.900 t
Dĺžka: 337 m / Max. šírka: 42 m / Ponor: 8,9 m
Počet kajút: 2.612
Kapacita hostia: 5.224 osôb pri dvojlôžkovom obsadení / 6.554 osôb pri maximálnom obsadení
Zamestnanci: 1.646 osôb
Počet palúb: 20
Video:
Vybavenie lode:Costa Smeralda je skutočne "smart city", postavená s vysokou inovatívnosťou a enviromentálnou zodpovednosťou:
• Aktuálne najčistejší dostupný pohon na LGN (tekutý plyn)
• Významná redukcia emisií: SOx - 100%, CO2 -25%, NOx - 85%, PMs - 95%.
• Inteligentný systém na maximalizáciu efektívnosti spotreby energie;
• Spotreba čerstvej vody na palube je kompletne pokrytá odsolenou morskou vodou)
• 100% recyklácia odpadu
Na lodi nájdete medzi iným aj:
Srdce animačného diania Colosseum cez 3 paluby s megaobrazovkami
Divadlo Sanremo Theatre
Grand bar Mastroiani
Jazz Club Quelli della Notte
Diskotéka
Obľúbená Silent Party pri vnútornom bazéne
Piazza di Spagna na 17. palube vo forme amfiteátra
Aquapark Smeralda s toboganmi
Sklenený chodník Skywalk a Volare na 17. palube
Lungomare Riviera - otvorená promenáda na 8. palube
Fitness centrum Virtus
4 bazény, vrátane 1 vnútorného
CoDe Museum - expozícia o rozlohe 400 m2 na 7. palube, venovaná talianskemu dizajnu
Spa Solemio s 2 novinkami: soľná miestnosť Salt Room a termálna Snow Room s teplotou -10°C, kde zo stropu padajú snehové vločky. Okrem toho tu nájdete 16 masážnych miestností, rôzne sauny, hamam a bazén na talassoterapiu...
Detské kluby Lunapark
Kasíno Laguna
Obchody
Multifunkčné ihrisko
Kategórie kajút:Costa Smeralda, podobne ako Costa Venezia pred ňou, predstavuje radikálne nový dizajn kajút oproti štýlu doterajších lodí spoločnosti Costa Cruises.
Interiér kajút je jasným odkazom na taliansku kultúru a bol navrhovaný milánskym štúdiom Dordoni Architetti, pod dohľadom projektanta Adama Tihanyje z New Yorku, ktorý je tvorivým riaditeľom nových lodí Costa. Pri vstupe do každej upúta stena s veľkou fotografiou niektorého zo známych talianskych miest, v ktorej je integrovaná veľká LCD Tv obrazovka.
Uplatnené boli elegantné a čisté farby, s nádychom vintage štýlu, ktorý sa dokonale snúbi s inak moderným zariadením kajuty.
Celkový počet kajút je 2.612
Z toho až 64% kajút je s balkónom, z ktorých 106 má okrem tradičného balkóna s kreslami a stolíkom navyše aj väčšiu loggiu s dvomi pohodlnými chaise-long pohovkami.
Pre zníženie energetickej spotreby v kajutách nie sú minibary - v prípade potreby na uskladnenie liekov alebo špeciálnej stravy, hosť na požiadanie obdrží termálnu nádobu.
Vnútorné kajuty: Vonkajšie kajuty: Kajuta s balkónom Kajuta s balkónom a lodžiou:
Stravovanie:11 reštaurácií, 5 miest na občerstvenie a 19 barov
4 hlavné reštaurácie v štýle bistro s regionálnymi špecialitami Talianska a menu od Bruna Barbieriho:
La Colombina na 5. palube vzadu - v minimalistickom dizajne; s futuristickým a dynamickým interiérom
Il Meneghino vzadu na 6. palube - v intenzívnych farbách a dekoráciách
L'Arlecchino na 5. palube v strede ; v štýle talianskej vily s obývačkou, jedálňou, kuchyňou a záhradou
Il Rugatino na 7. palube vzadu - prepojená s terasou Terrazza Superba; v neformálnej atmosfére s výhľadmi na more
Na 8. palube nájdete ďalšie 4 reštaurácie:
Bufet Sagra dei Sapori - rozdelený do 4 častí: cestoviny, mäso, ryby a zelenina.
Pizzeria Pummid’Oro*
Japonská Teppanyaki*
inovatívna Ristorante LAB* - kde sa poriadajú kulinárske kurzy pod dohľadom šéfkuchára (kapacita 48 hostí pri 24 kuchárskych stanoviskách)
Bellavista Club restaurant - pre členov Costa Club Perla Diamante
Panorama Elite restaurant - exkluzívne pre hostí ubytovaných v kategóriách Suite a Grand Suite
A na 16. palube bufet Tutti a Tavola, nový koncept bufetovej reštaurácie pre rodiny s deťmi od 3 do 6 rokov, s pripojenou hernou časťou.
Novinka! Pri vstupe do hlavných reštarácií sú senzory, ktoré v čase obeda monitorujú počet hostí a aktuálna obsadenosť reštaurácií je premietaná na lodných touchpoint obrazovkách.
Okrem toho napríklad:
Terrazza Superba Bar na 7. palube na korme, benátsky Bacaro Bar, Bar Spazio Bollicine, Campari Spritz Bar, obľúbená zmrzlináreň - čokoládovňa Gellateria Amarillo.
Súčasťou večere v hlavných reštauráciách sú zábavné programy.
Na stoloch v hlavných reštauráciách nenájdete zvyčajné ľanové obrusy - dôvodom je jednak snaha o vylepšenie hygienických a bezpečnostných podmienok a najmä, optimalizácia spotreby vody na palube.
*Za príplatok
V cene je zahrnuté:- Cena za osobu
- Ubytovanie vo vybranej kategórii
- Denné a večerné aktivity
- Používanie zariadení na lodi
V cene nie je zahrnuté:- Fakultatívne exkurzie
- Doprava do/z prístavu
- Cestovné poistenie
- Sprepitné (ak inak neurčené)
- Osobné výdavky