Barma - krajina zlata a budhizmu

V baganských chrámoch sa budete vedieť vyznať Viac zlata než vo všetkých britských bankách /uploads/covery_2019/barma_krajina_zlata.jpg Kráľovstvo zlata v Švedagonskej pagode Obrovský ležiaci Buddha na predmestí Rangúnu S nami objavíte aj legendárny Zlatý balvan Najkrajšie fotky z krajiny, ktorú Vám budú všetci závidieť Krajina budhizmu a unikátnych zážitkov Kamkoľvek sa pohneme, obklopia nás zlaté pagody Jazero Inle a jeho milí domáci Aj tu máme kvalitné hotely Svet jazera Inle budeme sledovať so zatajeným dychom Tradičný rybolov na najväčšom barmskom jazere Inle Na jazere Inle pohľadáme tradičných rybárov Kmeň dlhokrkých žien na brehoch jazera Inle Najbudhistickejšia krajina sveta A ženy fajčia tučné cigary Mount Popa, kláštor na stračej nôžke Budhistická architektúra dokonale splynula s krajinou TU si zapália aj nefajčiari Na takéto ráno sa nezabúda Ocitnúť sa v balóne a sledovať baganské chrámy z výšky patrí k silným zážitkom Stovky chrámov na ploche veľkej ako Bratislava Spočítate všetky chrámy, ktoré sú roztrúsené v Bagane? Tisícročná história Baganu Golfový klub v Bagane. Prehliadka, balón a golf? Slávny tíkový most v Amarapure Po tikovom moste do miestnej školy
Destinácia: Mjanmarsko (Barma)
Kód zájazdu: 1333971
Cena od: 3 830 €
Príplatky od: 761 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

24.11.2024 14 dní First Minute 3 830 € +761 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Cesta do krajiny, ktorá je zaručene iná než všetko, čo ste doteraz videli. Muži tu nosia sukne, ženy fajčia tučné cigary a v jej srdci sa skrýva zrejme najkrajšia pamiatka našej planéty – Bagan. Barma sa rýchlo mení. Nenechajte si ju ujsť!

1. deň:
Odlet z Viedne a dlhý let do Ázie.

2. deň:
Pristávame v Barme, v krajine, kam sme začali chodiť ako prví zo Slovenska, aj z Čiech. RANGÚN: ubytovanie v kvalitnom hoteli v centre mesta, uvítací večierok a prvé barmské chute a vône. Sme v celkom inom svete.

3. deň:
Nadväzujeme na našu históriu v Barme. Opäť do programu zaraďujeme magický Zlatý balvan. V chráme Shwenyaungpin sa pomodlíme za dobrú cestu a ideme na to. Najprv naším prenajatým autobusom, potom 40 minút terénnym vozidlom a na záver 4 kilometre pešo (môžete sa nechať vyniesť) k slávnej pagode KYAIKHTIYO (1180 m.n.m.). Balvan je celý pokrytý zlatými plieškami a balansuje na hrane brala. Jeden z najmystickejších zážitkov našej cesty.

4. deň:
Východ slnka pri Zlatom balvane si odnesiete v srdci. Návrat do Rangúnu. Prehliadka niekdajšieho hlavného mesta Barmy. Koloniálny svet, pagoda Sule v centre mesta, prístav Botataung, obrovský ležiaci Buddha (o 9 metrov dlhší ako ten v Bangkoku). Nádherná Švedagonská pagoda má vraj na sebe viac zlata, ako je vo všetkých britských bankách a toto tvrdia samotní Briti. Večer v Rangúne.

5. deň:
Šetríme čas Vašej dovolenky a odlietame na sever za ďalšími dobrodružstvami. Hodinový prelet a sme v horách. Návšteva jaskyne PINDAYA s tisíckami sôch Budhov. Budeme obdivovať tradíciu výroby tradičného papiera a dáždnikov. Prechod pomedzi plantáže exotických plodín do niekdajšej britskej horskej stanice v KALAW. Sme v srdci Šánskeho štátu. Tu sa konajú najfarebnejšie trhy v Barme.

6. deň:
JAZERO INLE: prírodný skvost a neuveriteľná exotika. Jazero, kde sa vesluje nohami. Jeden z vrcholov našej cesty. V kláštore skákajúcej mačky si porozprávame o čare barmského budhizmu, zastavíme sa vo fabričkách na barmské cigary, látky a ostré nože priamo na vode. Na motorových člnoch zbrázdime jazero vysoko v horách. Možno vám pripomenie Titicacu, no v Bolívii nežijú dlhokrké ženy.

7. deň:
Pokračujeme ďalej. Smerujeme do Baganu. Zastavíme sa pri nádhernej skale Mount Popa s chrámom, ktorý akoby ani nebol z tejto planéty. Vystúpime až na jej vrchol. Veľký zážitok, ktorý nám umožní len naša prenajatá doprava. Príchod do Baganu.

8. deň:
BAGAN – zaslúžili sme si ho – patrí k tomu najlepšiemu, čo sa dá na našej planéte vidieť. 2200 chrámov, veľkých ako parížsky Notre Dame, roztrúsených na ploche veľkej ako Bratislava. Uvidíme tie najkrajšie zrekonštruované, ale aj tie, z ktorých ešte dýcha neodhalené tajomstvo. Vďaka prenajatému mikrobusu uvidíme viac!

9. deň:
Veľa ľudí si myslí, že práve Bagan je najvýznamnejšou pamiatkou sveta. A majú pravdu. Bagan je ohromujúci. Pri západe slnka si budeme čítať barmské rozprávky a rozprávať sa o tom, prečo je táto krajina taká úžasná. Bagan si dnes pozrieme z konských drožiek. Niet čo dodať. Skutočný vrchol každej cesty do Ázie.

10. deň:
Cesta do MANDALAY: kultúrneho strediska Barmy a niekdajšieho centra barmskej opozície. Ako to tu vyzeralo pred 15 rokmi? My vám vysvetlíme súvislosti, ktoré vám o tejto krásnej krajine povedia viac. Kto sú Fúzatí bratia?

11. deň:
Naša cesta vrcholí. Okruh po historických hlavných mestách Barmy: AMARAPURA. Najdlhší teakový most sveta, návšteva najväčšieho budhistického kláštora, kde žije a študuje viac než tisíc mníchov. Výlet loďou aj do ďalšieho bývalého hlavného mesta INWA. K šikmej veži Ázie, k tehlovému kláštoru Maha Aungmye Bonzan a tikovému kláštoru Bargayar. Západ slnka v horách Sagaing, kam chodia meditovať veriaci.

12. deň:
Prenajatou loďou krížom cez mohutnú rieku Iravady do MINGUNU, k stavbe, ktorá mala byť najväčšou na svete. Trúfnete si vliezť pod najväčší zvon sveta? Najväčšia kniha na svete v pagode Kuthodaw na 729 kamenných doskách. Z Mandalayského kopca budeme pozorovať západ slnka a golfové ihriská v meste a hovoriť o tom, čo sa v Barme za posledné roky zmenilo.

13. deň:
Odlet domov z krajiny, ktorá je naďalej celkom iná. Vy ste to ešte stihli.

14. deň:
Prílet do Európy.

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »