Azorské ostrovy – najkrajšie miesto na Zemi

Púť k najscénickejšiemu kostolíku Azorov s výhľadom do nekonečna. Ide o starú pustovňu v horách, Erm /uploads/humpback_tail.jpg Čierna surfistická pláž Santa Barbara, kde sa čierna farba piesku a skál dopĺňa bielou penou vysokýc Náš hotel v hlavnom meste Ponta Delgada je čistý a slušnej kvality.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO National Geografic Azorské ostrovy pasoval za Najkrajšie miesto na Zemi. Poďme sa presvedčiť!
foto: Na Azorách, ostrovoch kvetov dáme stopku stresu. Pre našich ctených klientov sme pripravili najrozsi Sete Cidades – Azorská Atlantída, reprezentujúca kráľovstvo 7 mystických miest. Takto vyzerá kaldera Nádherná prechádzka vysokým lesom na vyhliadku s názvom Ústa do pekla. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Z  Kráľovskej vyhliadky mierime k miestu Sete Cidades a krátka prechádzka po obvode sýtozelenej sopky.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Najznámejšia vyhliadka Boca do Inferno bez turistov? Takéto niečo sa Vám vie na Azorských ostrovoch Na túto vyhliadku sa viete ľahko vrátiť počas voľných dní a pokúsiť sa Kaldera sopky má výšku 500 metrov a šírku 5 kilometrov a na jej dne sa nachádzajú dve jazerá rôznej Hmla sa roztvorila nad osadou Feteiras. Na konci vášho pobytu sa vypravíte na západ ostrova.
foto: Ľ Faja vytvorenú stečením horúcej lávy do studeného oceánu. Okúpete sa Na Ponta da Ferraria otepľujú horúce termálne pramene studený oceán. Všimnite si nerezové schodíky.
Kvalitná večera. Ak máte radi chobotnice, tak na Azorských ostrovoch budete nadšení. Servírovanie je Miradouro de Santa Iria patrí medzi jednu z troch najkrajších vyhliadok ostrova. Sme vysoko nad útes Čajová plantáž Gorreana bola založená v roku 1883 a pohľad na svahy plné čajových kríkov Vás razom p Iba tu (na celom svete) uvidíte sýtozelené čajové stromčeky smerovať až k modrému oceánu. Je to unik Prezrieme si celú výrobu čaju, ochutnáme čierny aj zelený čaj priamo z plantáže. 
foto: Ľuboš Fellne Ak preferujete čierny čaj, kúpte si Orange Pekoe, ak zelený, tak Hysson.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Poprechádzajte sa 40 hektárovými čajovými plantážami, ktoré produkujú každoročne 40 ton čaju bez toh Parque Natural da Ribeira dos Caldeiroes, ktorý je známy najväčším množstvom vodopádov.
foto: Ľuboš Počas svojich voľných dní viete navštíviť aj ďalšie miesto ostrova Sao Miguel. Inšpirácie dostanete Stúpame do hôr a zrazu sa všetko zmení. Odbočka na cestičku na Miradouro do Pico do Ferro.
foto: Ľub Výhľad na jazero Lagoa das Furnas, ktoré je podľa nás tým najkrajším na ostrove. Všimnite si červené Pokračujeme do Furnas, ktorý má na ostrove pozíciu ako u nás Štrbské pleso. Caldeiras das Furnas.
 f Dračie mesto, predpeklie, centrum vulkanických geotermálnych aktivít, so sopkou Furnas, ktorá je naj Na obed si dáme cozido, jedlo, ktoré Vám dnes uvarila táto sopka. 
 foto: Ľuboš Fellner - BUBO Alebo si cozido samy vykopeme? Tento zážitok určite nevynecháme a vo Furnas sme presne na obed.
foto Kúpanie v termáloch a krásnych záhradách Terra Nostra. Je to lepšie než to vyzerá =)
foto: Martin Li Terra Nostra s teplotou vody, ktorá varíruje od 35 do 40 stupňov. 
foto: Martin Lipinský- BUBO Sme v nádhernej botanickej záhrade s obrovskými stromami.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Popri brehoch Lagoa das Furnas, ktoré je typickým kráterovým jazerom. Legenda hovorí, že pod hladino Vidiekom plným hortenzii a kráv mierime do Vila Franca do Campo na južnom brehu ostrova.
foto: Ľuboš Ide o jeden z najkrajších výhľadov na ostrov. Vidíte ten malý ostrovček v oceáne?
 foto: Ľuboš Felln K ostrovčeku sa plaví z prístavu Vila Franca do Campo, ktoré bolo pred 500 rokmi hlavným mestom. 
 f Sopečný ostrovček známy z Red Bull Cliff Diving World Series.
foto: Martin Lipinský - BUBO Ide o národný park, prírodnú rezerváciu s množstvom rýb a morských vtákov, prudké zrázy do morských Vonkajšia oceánska strana je divoká. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Ide o najnavštevovanejšiu pláž Azorských ostrovov s absolútne čistou vodou.
 foto: Ľuboš Fellner - B Na záver našej prehliadky Sao Miguel navštívime jediné miesto na Zemi, kde sa pestuje ananás v sklen Ananásy sú menšie, zato omnoho drahšie =)
foto: Ľuboš Fellner - BUBO V Ponta Delgada zamierime peknou pešou prechádzkou popri mori po Avenida Infante Dom Henrique k náme Porta de Cidade  je vstupom do mesta. Ide o rozžiarenú trojoblúkovú vstupnú bránu postavenú v roku 1 Najkrajšou stavbou centra je farský kostol svätého Sebastiána.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Vo vnútri budeme obdivovať prekrásne azulejo-bielomodré ručne maľované dlaždice. Väčšina prekrásne v Večera v Cafe Central kde si okrem skvelého jedla vychutnáme pohľady na absolútny stred mesta z toho Vstupná brána do mesta a kostol svätého Sebastiána sa oplatí navštíviť aj večer. Bývame kúsok a tak Následne skočíme na ulicu Rua dos Mercadores, ktorú večer zatvoria pre automobilovú premávku a je z Parlament Azorských ostrovov v exotickom meste Horta, ktorá je jedným z 3 hlavných miest Azorských o Horta bola založená v roku 1468 a je to najkrajšie mesto Azorských ostrovov, ktoré navštívil James C Jedna zo stoviek budov Horty. Zastavovali sa tu všetci čo sa plavili medzi Európou a Amerikou a prvé Aj dnes slúži Horta ako zastávka pre jachtárov, ktorí Atlantik križujú. 
 foto: Ľuboš Fellner - BUBO A keď sa im to podarí, tak sa každý zastaví v Peters cafe sport bar. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Povera hovorí, že každý jachtár musí tu či v prístave zanechať nejaký svoj znak, zastávku či namaľov Pozrieme si maľby v prístave a v námorníckej „putike“ s vyše 100-ročnou tradíciou, si svoj námorníck Následne z hypermoderného jachtového terminálu podnikneme 30 minútovú plavbu trajektom na ostrov Pic Pozerajte sa dokola! Práve tu žije najviac veľrýb a delfínov v Európe.
foto: BUBO archív Pico je ostrov troch naj: najväčšieho množstva veľrýb, najlepšieho vína a najvyššej sopky. foto: Ľub Vyrážame dobyť najvyšší vrch Azorských ostrovov, Montanha do Pico (2351 m). foto: Ľuboš Fellner - BU Skoro ráno stúpame hore na sopku. Dole pod nami je ostrov Faial, z ktorého sme sa včera plavili.
fot Po 20 minútach prichádzame k jednému z bočných kráterov sopky Pico.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Stúpame z 1200 m do 2351 m. Strmo hore.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Na jednej strane je Európa a na druhej už Amerika, práve na tomto mieste sa stretávajú dve litosferi Stojíme na hrane krátera, s priemerom 500 m a hĺbkou 30 m na úžasnej sopke, ktorá je v Atlantiku veľ Tí najzdatnejší ešte z krátera vystúpia na 70 m vysoký vŕšok Piquinho, dvíhajúci sa v prostriedku ka S BUBO na najvyššom vrchole Stredoatlantického chrbtu, súčasť najdlhšieho pohoria sveta !!! 
foto: K Emócie prichádzajú každým nádychom, zdá sa Vám, že viete v živote dosiahnuť všetko. 
foto: Ľuboš Fel Veľrybárska skupina vyráža o 9.00 na pozorovanie veľrýb. Azorské ostrovy sú na pozorovanie veľrýb tý Ak sa Azorčanov spýtate, ktorý z 9 ostrovov je tým najlepším na pozorovanie veľrýb, tak Vám povedia Čakám na Vás! Oceán je pri ostrove hlboký až 6080 m a je tu celoročný raj pre vorvane, delfíny ale a Na obed si ako predjedlo dáme lápaš (morské slimáky) na cesnaku a na grile.
 foto: Ľuboš Fellner - B Čerstvé sépie sú božské. More je okolo ostrovov absolútne čisté. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Morské príšerky zapijeme vynikajúcim Extrémna vitikultúra na ostrove Pico je od roku 2004 pod patronátom UNESCO.
foto: Ľuboš Fellner - BU Víno si môžeme kúpiť priamo v týchto viniciach. Hmla, ktorú zachytáva obrovská sopka často obaľuje s Krížom cez celý ostrov z juhu do historického centra severu, do mestečka Sao Roque.
foto: Ľuboš Fell Dopravná značka v Sao Roque, na severe ostrova Pico.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Zrázy, výhľady a neuveriteľné farby pri okruhu na ostrove Pico.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Budeme obdivovať vinice plaziace sa tufovými políčkami ohradenými labyrintom kamenných plôtikov z či Cesta cez Santo Antonio, Santa Lucia a Laje, odkiaľ sú pri peknom počasí najkrajšie výhľady na sopku Veterné mlyny sú ukážkou toho, že medzi prvými obyvateľmi ostrova boli okrem Portugalcov aj Holanďan Transfer do najstaršieho mesta ostrova do Lajes, kde sa lovili veľryby ešte v roku 1975. foto: Ľuboš Krásna ukážka ako sa veľrybári zmenili na ochrancov veľrýb.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Najlepšia reštaurácia ostrova Pico. S partiou nových kamarátov, ktorých BUBO zájazdy vždy vytvoria s Odlietame z krajiny, kde je iba 5% krajiny zastavanej a my sme na tomto úžasnom zájazde videli viac Prírodné bazény v maríne v Ponta Delgada. Môžete využiť počas voľna. V maríne sú aj výborné reštaurá Transfer na letisko, posledné suveníry a možnosť poslať exotické pohľadnice s Azorskými známkami svo Spoznali sme  Azorské ostrovy zopár rokov pred masovým turizmom.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO
Destinácia: Azorské ostrovy (Portugalsko)
Kód zájazdu: 1333047
Cena od: 2 665 €
Príplatky od: 626 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

17.05.2024 8 dní Last Minute 3 065 € +626 € odlet: Viedeň letecká
14.06.2024 8 dní First Minute 2 665 € +626 € odlet: Viedeň letecká
28.06.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
05.07.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
19.07.2024 8 dní First Minute 2 765 € +626 € odlet: Viedeň letecká
09.08.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
16.08.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
23.08.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
30.08.2024 8 dní First Minute 2 665 € +626 € odlet: Viedeň letecká
20.09.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
27.09.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
04.10.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
11.10.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
18.10.2024 8 dní First Minute 2 665 € +626 € odlet: Viedeň letecká
25.10.2024 8 dní First Minute 2 865 € +626 € odlet: Viedeň letecká
01.11.2024 8 dní First Minute 2 665 € +626 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Pripravili sme pre Vás cestovateľskú novinku s absolútne unikátnym a značne rozšíreným programom. Navštívime až 4 ostrovy Navigátorov, kde je zastavaných menej než 5% krajiny a všade vládne fantastická príroda. Prezývané aj Havajské ostrovy Európy majú najteplejšie zimy Európy, najviac veľrýb a skvelé víno. Súčasťou zájazdu je aj najkrajšie mesto Azorských ostrovov na vzdialenom ostrove Faial. Vrcholom zájazdu je výstup na najvyšší vrch Stredoatlantického chrbtu, ktorý je súčasťou najdlhšieho pohoria sveta. Zájazd pre turistov ale aj cestovateľov - labužníkov, ktorí chcú ochutnať niečo nové na ultimátnej hranici medzi Európou a Amerikou.

1. deň:
Prílet na Azorské ostrovy, stratené v bielom príboji vzdialených morí a prekrásnej nedotknutej prírode sú turistickou neznámou. National Geographic ich pritom pasoval za Najkrajšie miesto na Zemi. Pripravili sme pre Vás krátky, ale najrozsiahlejší a najaktívnejší program – nech sa páči!
Transfer do hotela v hlavnom meste Ponta Delgada.

2. deň:
Sao Miguel je nádherný ostrov a Vy sa často pristihnete ako stojíte v nemom úžase a pozeráte sa na tú krásu. Pripravte sa na prepracovaný okruh z dielne CK. Aj tento okruh je realizovaný na vyššej úrovni, aktivity sa nedublujú a sústredíme sa na unikátnosti, ktoré inde nenájdete. Mierime na najznámejšie miesta sopečnej aktivity, poznáme cestičky kde sú tie najkrajšie kvety ostrova a najkrajšie vyhliadky. Transfer krížom cez celý ostrov k druhému najväčšiemu mestu ostrova k Ribeira Grande, k čiernej surfistickej pláži Santa Barbara, kde sa čierna farba piesku dopĺňa bielou penou vysokých vĺn čo je dobrý motív pre úžasné fotografie. Miradouro de Santa Iria patrí medzi jednu z troch (uvidíme všetky) najkrajších vyhliadok ostrova, sme vysoko nad útesmi s výhľadom do nekonečna.
Následne sa vydáme k 40 hektárovým čajovým plantážam, ktoré produkujú každoročne 40 ton čaju bez toho, aby použili akékoľvek pesticídy. Gorreana bola založená v roku 1883 a pohľad na svahy plné čajových kríkov Vás razom prenesú do exotiky. Ľuboš Fellner prešiel desiatky čajových plantáží po celom svete ale iba tu videl sýtozelené čajové stromčeky smerovať až k modrému oceánu. Veríme, že budete rovnako nadšení. Prezrieme si celú výrobu čaju, ochutnáme čierny aj zelený čaj priamo z plantáže a delikátne handmade koláčiky bogangas s prímesou miestneho čaju. Následne vyrážame k prírodnému parku Parque Natural da Ribeira dos Caldeiroes, ktorý je známy najväčším množstvom vodopádov. Tu zrealizujeme krátku prechádzku k tým najznámejším vodopádom Azorských ostrovov.
Stúpame do hôr a zrazu sa všetko zmení. Odbočka na cestičku na Miradouro do Pico do Ferro a výhľad na jazero Lagoa das Furnas, ktoré je podľa nás tým najkrajším na ostrove. Všade sú hortenzie a dole zelené jazero v obkrúžení zelených hôr. Práve takéto „tajné“ zastávky sú to, čo robí prehliadku Sao Miguel unikátnou. Pokračujeme do Furnas, ktorý má na ostrove pozíciu ako u nás Štrbské pleso, ale v Azorskom sopečnom ponímaní. Dračie mesto, predpeklie, centrum vulkanických geotermálnych aktivít, so sopkou Furnas, ktorá je najmladšou sopkou ostrova Sao Miguel. Termálne pramene Caldeiras das Furnas a ochutnávka liečivej vody jedného z prameňov. Na obed si môžete dať trebárs cozido, jedlo, ktoré Vám dnes uvarila sopka. Hrniec rôzneho mäsa (zmes bravčového, hovädzieho, kuracieho a klobásky) a veľa zeleniny zakopú skoro ráno do vulkanickej pôdy a po 5 až 7 hodinách pomalého varenia servírujú. Kúpanie uprostred vždy zelenej botanickej záhrady v termáloch Terra Nostra s teplotou, ktorá varíruje od 35 do 40 stupňov, podľa toho ako blízko si sadnete k žriedlu.
Vidiekom plným hortenzií a kráv mierime do Vila Franca do Campo na južnom brehu ostrova, ktoré bolo pred 500 rokmi hlavným mestom. Mierime do prístavu, odkiaľ počas letnej sezóny vyrážajú lodičky na ostrovček tvaru podkovy, ktorý je považovaný za raj. Na prvý pohľad je evidentné, že ostrovček je podmorským kráterom, ktorý sa vynoril nad hladinu a stuhol. Ten tvar je neuveriteľný. Ide o najnavštevovanejšiu pláž Azorských ostrovov. My v prístave ochutnáme domáce koláčiky queijadas do morgadu, ktoré sa pečú len v tomto mestečku. Budú vám chutiť viac alebo menej ako pasteis de nata?
Vila Franca nás prekvapí aj najscénickejším kostolíkom Azorov s výhľadom do nekonečna. Ide o starú pustovňu v horách, Ermida de Nossa Senhora da Paz a o jeden z troch najkrajších výhľadov na ostrove - obrovský zážitok, veľké prekvapenie, ktoré pridávame navyše. Z bývalého hlavného mesta smerujeme do toho terajšieho.
Hlavné mesto Ponta Delgada je malé a my jeho prehliadku spojíme s rozlúčkovou večerou. Príjemnou pešou prechádzkou po Avenida Infante Dom Henrique zamierime k Porta de Cidade, ktorá je vstupom do mesta. Ide o rozžiarenú trojoblúkovú vstupnú bránu postavenú v roku 1783. Trojbránie skrášľuje námestie Praça Gonçalo Velho Cabral vykladané bieločiernymi mozaikami. Najkrajšou stavbou centra je farský kostol svätého Sebastiána, typická portugalská architektúra, ale postavená z čiernych bazaltových kameňov a so zaujímavými detailmi sôch na priečelí a celkovo s množstvom detailov hodných vysvetlenia. Dovnútra vstupujete pekným vápencovým portálom v typickom portugalskom Manuelinskom štýle a vo vnútri budete obdivovať prekrásne azulejo-bielomodré ručne maľované dlaždice. Väčšina prekrásne vyrezávanej sakristie je z dreva jacaranda dovezeného z Brazílie. Sadneme si do jednej z kaviarní a vychutnáme pohľady na absolútny stred mesta z toho najcentrálnejšieho miesta alebo skočíme na ulicu, ktorú večer zatvoria a je z nej krásna pešia zóna zo stolmi v prostriedku jazdného pruhu. S nabitým dňom plných ulovených zážitkov sa rozlúčime portugalskou špecialitou bacalhau (treska) alebo hovädzím steakom?

3. deň:
Prelet cez nedozerný Atlantik a pristátie na neznámom ostrove Faial. Ostrov, na ktorom ste odjakživa pristáli, ak ste putovali medzi Európou a Amerikou. Zastavovali sa tu jezuiti (z ich radov je aj pápež František) na svojich dobrodružných cestách po svete, ale kotvil tu aj moreplavec James Cook. Dokonca aj prvé lietadlo, ktoré v roku 1919 letelo cez Atlantik pristálo na Faiale. A teraz sme tu my, na úžasnom ostrove, kde bolo minimum Slovákov.
Vyrážame na prehliadku mesta Horta, ktorá je jedným z 3 hlavných miest Azorských ostrovov, hlavné mesto legislatívy s parlamentom Azorských ostrovov. Bola založená v roku 1468 a keby Vás zrazu v meste vysadili a nepovedali, kde ste, tipovali by ste Côte d‘Azure. Horta je však krajšia než Saint-Tropez či Cannes, o dosť krajšia. Mesto Horta je úplne iné než všetko čo na Azoroch uvidíte. Prejdeme si kozmopolitné, krásne mesto, ktoré americký spisovateľ Mark Twain opísal ako prekrásne uložené mesto -  amfiteáter rozložené okolo prístavu a najkrajšie mestečko aké si len viete predstaviť. Pastelové domy a obrovské katedrály v strmom údolí nad jedným z najlepších prístavov Atlantiku. Aj dnes slúži Horta ako zastávka pre jachtárov, ktorí Atlantik križujú. A keď sa im to podarí, tak sa každý zastaví v Peter’s cafe sport bar. Povera hovorí, že jachtár musí tu, či v prístave zanechať nejaký svoj znak, zastávku či namaľovať meno svojej lode. Pozrieme si maľby v prístave a v námorníckej „putike“ s vyše 100-ročnou tradíciou, si pre šťastie svoj námornícky gin tonic dáme aj my.
30 minútová plavba trajektom na ostrov Pico. Veľmi kvalitná loď a doslova vyhliadková plavba kde často okolo skáču delfíny. Ako keby sme boli v inej krajine, ostrov je opäť úplne iný. Ostrov troch naj: najvyššej sopky, najväčšieho množstva veľrýb a najlepšieho vína. Už pri pristávaní vidíme ako z mrakov trčí sopka, ktorá je 2x vyššia než akákoľvek iná hora Azorov a jednoznačne dominuje ostrovu.
Prejazd na západ ostrova do najväčšieho mesta Madalena, dokúpenie zásob na zajtrajší akčný deň, ubytovanie v najlepšom hoteli.
 
4. deň:
Dnes sme rozdelení na dve skupiny. Turistov a „veľrybárov“
A: Turisti, ktorí idú dobyť najvyšší vrch Azorských ostrovov, Montanha do Pico (2351 m), vstávajú skoro ráno ešte za tmy (časový posun je 2 hodiny a vstáva sa ľahšie) a presúvajú sa autom úzkymi cestičkami do hôr, do výšky 1200 m. Následne stúpajú 2,5 až 3 h strmo hore do krátera magickej sopky. Východ slnka je fascinujúci a my vidíme okolité ostrovy ako na dlani. Ostrov syrov Sao Jorge, Modrý ostrov Faial a v diaľke za dobrého počasia aj orgovánový ostrov Terceira či druhý najmenší ostrov Graciosa. Stojíme na hrane krátera, s priemerom 500 m a hĺbkou 30 m na úžasnej sopke, ktorá je v Atlantiku veľmi dôležitým bodom. Emócie prichádzajú každým nádychom, zdá sa Vám, že viete v živote dosiahnuť všetko. Zídeme dole do krátera a prechádzame sa mesačnou krajinou, čo je geniálny pocit. Stojíme na kopci, ktorý je zároveň najvyšším vrcholom Stredoatlantického chrbtu, súčasť najdlhšieho pohoria sveta. Rozkročíme sa, na jednej strane je Európa a na druhej už Amerika, práve na tomto mieste sa stretávajú dve litosferické dosky (Euroázijská a Severoamerická). O tomto mieste málokto vie a CK je jediná cestovná kancelária, ktorá takýto zájazd ponúka. Či prší, či svieti slnko, každý výstup na Pico je magický. Desiata v balíčku na takomto mieste chutí.
Tí najzdatnejší ešte z krátera vystúpia na malý, ale strmý vŕšok Piquinho, dvíhajúci sa v prostriedku kaldery. Ide  iba o 70 m vysoký kopček, ale je to technicky náročný výstup, kamene sú horúce a zo škár ide horúca para - pravá sopka. V celom Portugalsku nie je teraz nikto vyššie než ste Vy. Presné inštrukcie na výstup a naše postrehy z výstupu dostanete po prihlásení a od svojho CK sprievodcu. Náročný 2,5 hodinový zostup dole a po obede návrat autom na hotel, stretnutie so zvyškom skupiny a zaslúžená oslava s vínkom.
 B: Veľrybárska skupina vyráža o 9:00 na pozorovanie veľrýb. Azorské ostrovy sú na pozorovanie veľrýb tým najlepším miestom v Európe ale ak sa Azorčanov spýtate ktorý z 9 ostrovov je tým najlepším tak Vám povedia že práve Pico. Oceán je pri ostrove hlboký až 6080 m a je tu raj pre vorvane, delfíny ale aj vráskavce dlhoplutvé, či modré veľryby. Návrat do hotela po obede a stretnutie s vysokohorskými turistami.
Na obed si dáme lapas (morské slimáky) na cesnaku a na grile ako predjedlo, následne chobotnicu a zapijeme skvelým bielym vínkom z Pico.
Je čas na návštevu múzea vína či poobedné plávanie s delfínmi priamo v oceáne (fakultatívne), alebo prechod ostrovom. Všetko záleží od Vašej aktuálnej nálady.
Výlety: výstup na Pico aj veľryby je potrebné pre Vás objednať dlho dopredu. Odporúčame Vám vyplniť v doplnkových službách pri objednaní zájazdu.

5. deň:
Prejazd severom ostrova, kde budeme obdivovať vinice plaziace sa tufovými políčkami ohradenými labyrintom kamenných plôtikov z čierneho bazaltu postavenými často pred 500 rokmi. Extrémna vitikultúra na ostrove Pico je od roku 2004 pod patronátom UNESCO a odrodu Verdelho z tohoto ostrova pil s nadšením aj ruský cár Mikuláš II. z rodu Romanovcov. Vinice na Pico sú blízko oceánu a sú kropené soľou. Celoročne je tu teplo – Azorské ostrovy majú najteplejšie zimy v Európe s decembrovými teplotami okolo 15 stupňov. Hmla, ktorú zachytáva obrovská sopka často obaľuje strapce a po vinohrade behajú kraby. Pestuje sa červené aj biele hrozno a výborne to ide k morským špecialitám. Sme malá skupina a tak stíhame viac. Transfer do najstaršieho mesta ostrova do Lajes, kde sa lovili veľryby ešte v roku 1975. Dnes je tu z troch veľrybárskych dokov postavené nové veľrybárske múzeum s veľrybárskymi loďami,  výstavka obrovských čeľustí vorvaňov, ktorých je vo vodách okolo Pico celoročne najviac v Európe. Krásna ukážka ako sa veľrybári zmenili na ochrancov veľrýb. Ide o jediné veľrybárske múzeum v Portugalsku. Pozrieme si kováčsku vyhňu z 19. storočia a vyrazíme do vrchov k najvyššej hore ktorú obídeme zozadu. Pre tých, ktorí neboli hore na kopci ide o úžasnú zmenu v charaktere okolitej prírody.  Krížom cez celý ostrov z juhu do historického centra severu, do mestečka Sao Roque. Prechádzky po promenáde a následne cesta cez Santo Antonio, Santa Lucia a Laje, odkiaľ sú pri peknom počasí najkrajšie výhľady na sopku. Pekné biele kostolíky, lávové polia, vinice a ostrov Pico ako na dlani. Vínko si vieme dokúpiť priamo v Adega „A Buraca“ Prelet cez nedozerný Atlantik a pristátie na Sao Miguel, ubytovanie v Ponta Delgada, rozlúčka s kamarátmi, s ktorými ste si vytvorili vzťah na sopke Pico a pri pozorovaní veľrýb.
 
6. deň:
Sao Miguel je najhlavnejší ostrov, kde žije vyše polovica obyvateľstva autonómneho regiónu.  Sme opäť na sýtozelenom ostrove plnom jazier a vyrážame k tým najznámejším, ktoré vás pohltia svojou krásou a ktoré sme si nechali na záver našej cesty spoznávania tohto ostrova. 
Pustíme si Mira Žbirku a úzkymi cestičkami putujeme k Sete Cidades – k Azorskej Atlantíde, reprezentujúcej kráľovstvo 7 mystických miest. Výhľad do kaldery sopky s dvojfarebnými jazerami, obklopenými sýtozelenou prírodou, si užijeme z Kráľovskej vyhliadky odkiaľ vidieť aj absurdný hotel Monte Palace.
Následne nás čaká presun našou CK dopravou ďalej do hôr a krátka, ale nádherná prechádzka na vyhliadku s názvom Ústa do pekla. Kaldera sopky má výšku 500 metrov a šírku 5 kilometrov a na jej dne sa nachádzajú dve jazerá o ktorých si povieme peknú legendu.
Následne krkolomná cesta na úplný koniec ostrova. Prichádzame do dedinky Mosteiros, s prírodnými sopečnými bazénikmi a plážou so sopečným pieskom. Ak nebude príliš silný príboj vojdeme do studeného oceánu aspoň po členky, tí otužilejší z nás sa v studenom Atlantiku aj okúpu. Cestou nazad do historickej Ponta Delgady si stihneme odfotiť exotický maják Farol da Ponta da Ferraria „na konci sveta".
Nakoniec dňa plného zážitkov sa posilníme ananásovým likérom a podporíme domácu produkciu ananásových džemov na jednej z najstarších ananásových plantáží na ostrovoch. Tu sa pestuje ananás v skleníkoch a práve preto majú jedinečnú a nezameniteľnú chuť. Vedeli ste, že začiatkom 19. storočia to bol Havaj, Južná Afrika a Azory, ktoré sa pokúšali ovládnuť európsky trh s ananásmi? Azory dodnes považujú ananás za svoje národné ovocie a nedajú naň dopustiť.
Večera v hlavnom meste s vínkom Verdelho, ktoré pil s nadšením aj Ruský cár Mikuláš II z rodu Romanovcov bude prebiehať už vo vašej réžii. Odporúčania na tie najlepšie reštaurácie však dostanete od nášho skúseného CK sprievodcu.

7. deň:
Oddych na ostrove Sao Miguel v hlavnom meste Ponta Delgada. Voľný program. Zopakujete si pozorovanie veľrýb? Vychádza sa priamo z Ponta Delgada a čím viac človek skúša, tým je šanca, že tieto nádherné stvorenia uvidíte väčšia.

8. deň:
Transfer na letisko, kde vieme dokúpiť posledné suveníry a poslať exotické pohľadnice s Azorskými známkami svojim priateľom. Väčšina z nich nebudete vedieť odkiaľ ste danú pohľadnicu poslali. Odlietate z ostrovov kde je iba 5% krajiny zastavanej a videli ste viac ostrovov a za krátky čas zažili omnoho viac a aj ste si oddýchli a mali čas pre seba.
Navštívili ste Azorské ostrovy zopár rokov pred masovým turizmom.

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »