Advent v údolí Wachau

Advent v údolí Wachau, poznávací zájazd Advent v údolí Wachau, poznávací zájazd Advent v údolí Wachau- ozdoby Advent v údolí Wachau - vianočné dekorácie
Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Gottweig
Kód zájazdu: 1334336
Cena od: 44 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Advent

Výber termínu

08.12.2024 1 deň First Minute 44 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový zájazd

Úvod:
Navštívime benediktínsky kláštor Göttweig, ktorého mnísi tu žijú už viac ako 900 rokov a necháme sa uniesť atmosférou Vianoc na adventných trhoch v anglických parkoch zámku Graffeneg.


Program:

1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy o 08:30 hod.). Prvou zastávkou bude opátstvo Göttweig. Vďaka svojej viditeľnej polohe ho zvyknú prirovnávať ku talianskemu kláštoru Montecassino. Spolu s regiónom Wachau, rozprestierajúcim sa pod ním, bol Göttweig v roku 2001 zaradený na zoznam dedičstva UNESCO. Strategické miesto pre kláštor si v roku 1083 ako svoje najvýznamnejšie pôsobisko vybral sv. Altmann, biskup z Passau v Bavorsku. Najprv tu pôsobili augustiniáni, neskôr od roku 1094 benediktínski mnísi z kláštora st. Blasien v Čiernom lese. Benediktíni žijú na vrchu Göttweig už viac ako 900 rokov. Absolvujeme prehliadku múzea v cisárskom trakte a potom sa presunieme do cca 25 km vzdialného zámku Grafenegg, kde sa koná veľký tradičný vianočný trh. V priestoroch zámku a priľahlého zámockého parku na návštevníkov čakajú všakovaké dobroty a remeselné výrobky. Vianočnú atmosféru dotvára slávnostná výzdoba a osvetlenie a rôzne sprievodné programy. Vo podvečerných hodinách odchod na Slovensko.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.


Gottweig

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »