Po stopách Štefánika

Destinácia: Slovensko, Trenčiansky kraj
Kód zájazdu: 1120728
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

PROGRAM:


8,00 – odchod z Bratislavy ( alebo podľa požiadavky)

1. zastávka : Rodný dom M. R. Štefánika, evanjelický kostol a cintorín, Košariská (10-12,00)
M. R. Štefánik, významný politik, astronóm, vojak; od roku 1918  generál francúzskej armády a od roku 2004 aj generál Ozbrojených síl SR in memoriam, sa narodil 21. júla 1880 na evanjelickej fare v kopaničiarskej obci Košariská. My si prezrieme evanjelickú faru – rodný Štefánikov dom, v ktorom je zriadené jeho múzeum. Z výkladu sprievodcu, ako aj prostredníctvom vystavených exponátov získame mnohé zaujímavé informácie o osobnosti, živote a diele tohto slovenského velikána. Okrem samotnej fary si môžeme pozrieť aj evanjelický kostol, v ktorého priestoroch je výstava s názvom „Potomci, nezabúdajte“, a na priľahlom cintoríne sa záujemci pristavia pri hrobe Štefánikových rodičov.
Vstupné do múzea : dospelí do 70 rokov : 4€ . Deti do 6r., ZŤP, dôchodcovia nad 70 rokov : zdarma

2. zastávka, Brezová pod Bradlom Múzeum Dušana Samuela Jurkoviča (12,30-13,30)
 Múzeum, jediné na Slovensku, sa nachádza v mieste, v ktorom Dušan Jurkovič vyrastal, v ktorom je pochovaný a v ktorom existuje sedem jeho diel, vrátane toho najznámejšieho – Mohyly M. R. Štefánika na Bradle. Múzeum predstavuje Jurkovičov život i dielo a minulosť Brezovej pod Bradlom.

3.zastávka, obed, v reštaurácii u Tvarožkov (13,30-14,30)
Reštaurácia u Tvarožkov ponúka svoje služby v rekonštruovanom  dome významnej brezovskej rodiny Tvarožkovcov. Tvarožkovský dom stojí na brezovskom rínku, dnes Námestí gen. M.R.Štefánika. V podbrání reštaurácie je zachovaná tabuľa s rodokmeňom Tvarožkovcov.                                                                                         

4. zastávka – Mohyla M.R. Štefánika, Brezová pod Bradlom (15,00-16,00)
Na vrchu Bradlo, vo výške 543 metrov nad morom, sa týči neprehliadnuteľná biela stavba v tvare pyramídy.  Unikátna  Mohyla  M. R. Štefánika je vybudovaná z travertínových blokov podľa návrhu známeho architekta Dušana Jurkoviča.  Základný kameň tejto 96 metrov dlhej a 70 metrov širokej stavby, bol položený  17. júla 1927. Nepretržite, počas 280 dní pracovalo na tomto diele 150 – 200 robotníkov. Slávnostného odhalenia sa Mohyla dočkala 23. septembra 1928 počas celonárodnej slávnosti. Na hornej terase Mohyly sú umiestnené štyri vysoké obelisky, ktoré symbolizujú štyri obete leteckého nešťastia (jednou z nich bol samotný Štefánik). Vrchol Mohyly tvorí tumba – náhrobok. Silný dojem z návštevy tohto monumentálneho diela ešte umocňuje neopakovateľný výhľad do šíreho okolia malebného kopaničiarskeho kraja.
Návrat cca 18,00


Cena zájazdu zahŕňa:

autobusovú prepravu, sprievodcovské služby, poistenie CK proti úpadku

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »