Plavby pre cyklistov - Bike Split

Destinácia: Chorvátsko
Kód zájazdu: 1056197
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Plavby
Cyklistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

parkovisko

Ak chcete spoznať najkrajšie zákutia členitého a mnohotvárneho pobrežia  Jadranu, plavba loďou je tá najsprávnejšia voľba. Objavovanie nových miest s prekvapujúcou pestrosťou prírody a krajiny, bezprostredný kontakt s morom a jeho zákutiami, intenzívnejšie zážitky, romantika námorníckeho života, to všetko zažijete počas týždňovej plavby.

Lode kategórie A majú kapacitu 22 až 32 osôb, ubytovanie je v 2-lôžkových kajutách so sprchou a WC, strava sa podáva v lodnom salóne, veľká paluba s ležadlami je výborným miestom na opaľovanie a oddych. Počas plavby 3 – 4 hodiny denne sa dostanete každý deň na iné miesto, do inej zátoky, na odľahlé pláže, kde si môžete vychutnať slnenie či kúpanie v krištáľovo čistom mori. Večer loď zakotví v prístave – to je príležitosť na spoznanie mestečiek a prístavov na ostrovoch aj na pevnine – ich zaujímavostí, pamiatok, ale aj zábavy a nočného života. 

PRE CYKLISTOV
Kombinácia plavby s cyklistickým programom s profesionálnym miestnym sprievodcom vám umožní spoznať nielen pobrežie a pláže, ale aj vnútrozemie ostrovov a krásu krajiny a prírody do detailov. Vylodíte sa v prístave, preskúmate zákutia ostrova na bicykli, vaša loď vás zatiaľ čaká na opačnej strane ostrova, aby Vás preplavila na ďalší ostrov s výzvou do ďalšej etapy cyklistického dobrodružstva.

VYBAVENIE
lode kategórie A pre 22 až 32 osôb, lodný salón s klimatizáciou, paluba na opaľovanie, parkovanie auta za poplatok

UBYTOVANIE
2-lôžkové kajuty so sprchou a WC v podpalubí alebo na palube, lôžka sú väčšinou nad sebou, prístelka na vyžiadanie.

STRAVOVANIE
polpenzia – raňajky rozšírené kontinentálne, obed 3-chodové menu. Možnosť doobjednať večere pri minimálnom počte 10 osôb

 

BIKE SPLIT program:

1.    deň: príchod do Splitu, nalodenie okolo 12:00, obed, 2-hodinová plavba na ostrov Brač do Milny, príležitosť na zoznámenie sa s posádkou a spolucestujúcimi. Ľahký cyklistický okruh – Milna – Bobovišča, kúpanie v malej dedinke učupenej pod kopcom na západnom pobreží ostrova Brač, naspäť do Milny doporučujeme trasu pozdĺž pobrežia (17 km, obtiažnosť 3).  Nocľah v Milne.

2.    deň: ostrov Brač, cyklistická trasa Milna – Bol, 43 km obtiažnosť 5. Po raňajkách vyrazíte na náročnú kopcovitú trasu vedúcu pestrým mediteránskym porastom morušovníkov, figovníkov, olivovníkov, pínií a vinohradov. Cestou uvidíte kameňolom s bielym mramorom, ktorý bol použitý medziiným aj na stavbu Bieleho domu vo Washingtone a Reichstagu v Berlíne. Po dosiahnutí horského hrebeňa s najvyšším bodom trasy 570 m n.m., zastávka v typickej roľníckej usadlosti Gažúl, možnosť ochutnať typické miestne jedlá a domáce víno (obed 16 €, fakultastívne).  Cestou do Bolu sa otvárajú nádherné panoramatické výhľady na susedný ostrov Hvar, 8 km dlhý zjazd s výhľadom na Bol a mys Zlatni rat je odmenou za náročnú trasu naprieč ostrovom Brač. Prechádzky alebo kúpanie v Bole, nocľah v Bole.

3.    deň: ostrov Hvar,  Jelsa – Starigrad – Hvar, 33 km, obtiažnosť 3. Ráno plavba do Jelsy na ostrove Hvar, cyklistická trasa vedie z Jelsy malými dedinkami pomedzi pestré rozmarínové a levaduľové polia a vinohrady do romantického prístavného mestečka Vrboskej. Odtiaľ do Stareho Gradu, zastávka na občerstvenie v jednom z najstarších miest Chorvátska, ktoré bolo v r. 385 p.n.l. gréckou kolóniou Faros. Pokračovanie trasy  

cez dedinky Grablje a Brusje, ktoré sú známe vysokokvalitnými produktami – víno, med, olivový olej, levanduľa, do historického mesta Hvar. V rušnom turistickom centre na západe ostrova môžete vystúpiť na pevnosť Španjol, ktorá bola kedysi stredovekým hradom slúžiacim na ochranu pred Turkami, alebo si prezrieť historický skvost Chorvátska, stredoveké divadlo z r. 1612 . Nocľah v Hvare.

4.    deň: ostrov Korčula, cyklotrasa Vela Luka - Korčula (44 km) alebo Račišće - Lumbarda - Korčula (24 km), obtiažnosť 4/3, v závislosti od zdatnosti skupiny.  Ráno plavba z Hvaru do prístavu Vela Luka na ostrove Korčula, ostrova s najbujnejšou vegetáciou, podľa hustých píniových porastov bol odvodený aj grécky názov ostrova Korkyra Melaina, cyprusové stromy sú tu najkrajšie zo všetkých ostrovov Jadranu. Korčula, rovnako ako Benátky, sa označujú za rodné mesto cestovateľa Marca Pola, takže sa s jeho menom stretnete na každom kroku pri prechádzkach historickým stredovekým mestom, ktoré je často označované a aj ako malý Dubrovnik. Nocľah v Korčuli.

5.      deň: ostrovMljet, národný park, cyklotrasa 15 km, obtiažnosť 1. Počas raňajok loď odpláva k zelenému ostrovu Mljet, ktorý je často nazývaný aj Ostrov medu. Národný park Mljet je územie s unikátnou krásou prírody, s dvomi vzájomne prepojenými jazerami s morskou vodou – Veľké jazero (145 ha, hĺbka 46 m) a Malé jazero (24 ha, max hĺbka 29 m). Cyklotrasa vedie okolo jazier, plavba miestnou loďou na ostrovček uprostred jazera, kde v 12. storočí Benediktíni vybudovali svoj kláštor v tichu borovicového a dubového lesa. Po obede kúpanie v Malom jazere, alebo individuálne prechádzky alebo jazdy po ostrove. Nocľah v Pomene na ostrove Mljet.

6.      deň: polostrov Pelješac, Makarska riviéra, cyklotrasa Kučište - Orebić – Lovište, 30 km, obtiažnosť 4. Po raňajkách plavba k polostrovu Pelješac, ktorý charakterom a spôsobom života domácich pripomína ostrov. Cyklotrasa vedie do vnútrozemia, známou vinohradníckou oblasťou, po dosiahntutí hrebeňa sa otvára krásny pohľad na staré mesto Korčula na opačnej strane polostrova. Menej zdatní cyklisti sa môžu opäť nalodiť v Orebiči, malebnom mestečku námorníkov a kapitánov. Ostatní pokračujú 18 km dlhou trasou do Lovište, obed na lodi. Popoludní  sa loď plaví do jedného z najobľúbenejších letovísk na Makarskej riviere na úpätí pohoria horkého masívu Biokovo, ktoré tu dosahuje výšku až 1762 m n.m. Nocľah v Baške vode alebo Makarskej.
7.    deň: Omiš, Split,  cyklotrasa  Omiš – Radmanove Mlinice – Omiš, 12 km, obtiažnosť 1,  Po raňajkách pokračuje dalmatínske cyklistické dobrodružstvo po trase z Omiša na Radmanove Mlinice, kaňonom rieky Cetiny. Tento národný park sa preslávil ako miesto nakrúcania filmu Winnetou, unikátny kamenný mlyn pochádza zo 17. storočia. Na spiatočnej ceste v Omiši výstup na pevnosť Mirabella, ktorá v stredoveku slúžila ako ochrana proti pirátskym nájazdom. Z pevnosti je výhľad na ostrov Brač a Bračský kanál. Po obede na lodi plavba do Splitu, kde môžete obdivovať pamiatky, ktoré sú na zozname svetového dedičstva UNESCO, zachované rímske stavby s palácom cisára Diokleciána patria k naozajstným historickým skvostom. Nocľah v Splite.

8.  deň – raňajky, vylodenie.

 

V prípade priaznivého počasia a podľa možností časového harmonogramu cyklistických túr sa do programu vsúvajú zastávky na kúpanie v zátokách počas plavby na nasledujúci ostrov, pred odchodom alebo po príchode na ďalší ostrov.

Cyklistické trasy sú informatívne,  prispôsobujú sa momentálnym meteorologickým podmienkam a zloženiu a zdatnosti cyklistov v skupine.

Kapitán lode môže zmeniť trasu plavby podľa vývoja počasia.

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »