Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj

, autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Vinohrady , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Eger, panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Bazilika Eger , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Eger, panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Hrad Sarospatak , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Hrad Sarospatak , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Jaskyňa Baradla , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Kúpele Miskolctapolca , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Kúpele Miskolctapolca , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Miskolc, centrum mesta , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Hrad Sarospatak , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Skanzen Hollókő , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Skanzen Hollókő , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Bazilika Eger , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Vinohrady , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, Godollo , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, mapa , autobusový poznávací zájazd, Maďarsko - pôvaby krajiny a Tokaj, leták
Destinácia: Maďarsko
Kód zájazdu: 1266130
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Na návštevníkov čakajú slávne rozľahlé vinice na slovensko-maďarskej hranici, spoznajú „Atény na brehu Bodrogu“, prejdú sa chodbami hradu kráľovien, preskúmajú podzemné siene jaskyne, pocítia liečivé účinky termálnych prameňov a dokonca nazrú aj do Údolia krásnych žien.


Ubytovanie: 2x v hoteli

Stravovanie: 2x raňajky


Hollókő - Sárospatak - Tokaj - Baradla - Miškovec - Eger - Gödöllö



Doprava:
autobusová

Program:

1. deň – odchod zo Slovenska v ranných hodinách, zastávka v palócskej dedinke Hollókő. Živý skanzen so svojou tradičnou výstavbou, ktorá sa zachovala dodnes, je vôbec celosvetovo prvou dedinou zapísanou do zoznamu UNESCO. V niektorých domoch sú výrobné dielne, v iných sú vystavené predmety ľudovej kultúry a tradičných remesiel, ako sú hrnčiarstvo, tkáčstvo či prútikárstvo. Obec je považovaná za najkrajšiu dedinu Maďarska a klenot ľudovej architektúry. Presun do mesta Sárospatak, označovaného aj ako Atény na brehu Bodrogu. Prehliadka renesančného Rákocziho hradu s Červenou vežou, ktorá návštevníkov zoznamuje s aristokratickým spôsobom života 16. a 17. storočia. Zaujímavá je zbierka zbraní a renesančné lapidárium. Popoludní presun do centra Tokajskej vinohradníckej oblasti, mesta Tokaj, na sútoku riek Tisa a Bodrog. Prehliadka mestečka a návšteva vínnej pivnice spojená s ochutnávkou tokajského vína označovaného ako „víno kráľov a kráľ vín“. Ubytovanie a nocľah. 

2. deň – po raňajkách návšteva kvapľovej jaskyne Baradla v národnom parku Aggtelek, ktorá je najdlhším a najbohatším kamenným systémom v celom Maďarsku. Systém je prepojený s jaskyňou Domica na slovenskej strane. Jaskyňa je zapísaná v zozname UNESCO. Chodby jaskyne sú zdobené jedinečnými kvapľovými formáciami pestrých farieb a tvarov. Prehliadka historického centra mesta Miškovec, prechádzka Alžbetiným námestím s kvetnými hodinami, Mostom zaľúbencov a Széchényiho ulicou s množstvom historických stavieb z 19. storočia. Popoludní návšteva unikátnych jaskynných kúpeľov Miskolctapolca, známymi už od 16. st. svojimi terapeutickými účinkami. Možnosť kúpania vo vápencových jaskynných chodbách, ktoré vznikli prirodzenou činnosťou termálnej vody. Ubytovanie a nocľah.

3. deň – raňajky, presun do metropoly severného Maďarska, historického mesta Eger. Prehliadka centra – námestie Dobó, hrad, bazilika, ktorá je jedinou klasicistickou stavbou v meste a druhým najväčším kostolom v Maďarsku a minaret, ktorý je najväčším a najsevernejším minaretom v Európe. Popoludní návšteva vinární a reštaurácií v Údolí krásnych žien, s možnosťou ochutnať aj legendárne víno  Egri Bikavér  (býčia krv), ktoré sa vyrába ako cuveé z minimálne troch odrôd hrozna. Presun do Gödöllö, návšteva  Kráľovského zámku,  prezývaného tiež Sissin zámok, ktorý  je svojou rozlohou 17 000 m2 s parkom s rozlohou 29 hektárov najväčším barokovým zámkom v Maďarsku. V popoludňajších hodinách transfer na Slovensko, návrat v neskorších večerných hodinách


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 2x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70 EUR/os./deň), ), orientačná cena vstupov 40 EUR/os. (platba na mieste v miestnej mene). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 80 EUR/2 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 65 EUR. Nástupné miesta: BA bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, PN - 15 EUR, TN, DUB, NM - 20 EUR, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Vesprém | Tihany | Hévíz | Sárvár

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »