Londýn

Destinácia: Veľká Británia, Anglicko, Londýn
Kód zájazdu: 1285701
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Tematické štúdio, venované sérii o kúzelníckom svete. Na výlete do zákulisia natáčania Harryho Pottera sa pozriete dovnútra doslova dych berúceho sálu Bradavického hradu, vaše kroky budú pokračovať do Brumbálovej pracovne, v ktorej môžete uvidieť meč Godrika Nebelvíra, Múdry klobúk a portréty riaditeľov školy. V ďalšej časti prehliadky sa dozviete všetko o technológiách, ktoré boli použité, bude vám predstavené schodisko, ktoré sa stále mení a dozviete sa, ako vznikali efekty veľkolepých famfrpálových zápasov. Predstavia sa vám návrhy na make-up a líčenie hercov a návrhy obrích pavúkov, vtáka Fénixa Fawkese, Baziliška, Trojhlavého psa a ďalších mystických filmových stvorení. A nebude chýbať metropola, ktorá nikdy nespí!


1. deň Odchod zo Slovenska v ranných hodinách, nočný tranzit cez krajiny EÚ.


2. deň Príchod do Calais, preprava cez kanál La Manche, pokračovanie v ceste do Londýna. Dopoludnia pešia prehliadka historického Londýna: Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben, Downing Street, Trafalgar Square, Buckingham Palace (možnosť uvidieť výmenu stráží), St. James’s Park. Popoludní navštívite interaktívne zábavné Múzeum Ripley ´s Believe It or Not, podľa záujmu vyhliadková jazda na London Eye (obrie koleso s panoramatickým výhľadom až do 60km). Vo večerných hodinách príchod na ubytovanie.


3. deň Raňajky. Prehliadka Gloucester – miesto korunovácie Henricha III., návšteva katedrály, ktorej chodby boli využité pri natáčaní scén filmu o Harrym Potterovi. Popoludní presun do Oxfordu – návšteva univerzitného areálu Christ Church College (nádvorie, kaplnka, jedáleň), katedrála Christ Church. Návrat do Londýna na ubytovanie.


4. deň Po raňajkách celodenný pobyt v Londýne. Dopoludnia prehliadka štúdií Warner Bros – možnosť uvidieť rôzne atrakcie zo sveta natáčania dielov o Harry Potterovi zo zákulisia scén, ukážky kostýmov, efektov. Návrat vlakom do centra mesta. Odpoludnia presun k hradu Tower, prehliadka Tower Bridge, mosta výnimočného svojím zdvíhacím mechanizmom nad Temžou. Plavba loďou po rieke Temža do mestskej časti Greenwich, k návšteve Anglického národného observatória. Vo večerných hodinách odchod z Londýna.


5. deň Návrat na Slovensko.


Odporúčaná výmena na vstupy Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov a lístkov, nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

- Warner Bros štúdiá 47 GBP /dospelá osoba, 38 GBP (dieťa 5-15r.)

- Westminster Abbey 23 GBP, deti 10 GBP

- Tower of London 27,50 GBP, deti do 15 rokov 13,10 GBP

- Madame Tussaud´s Museum 35 GBP, deti do 15 rokov 30 GBP

- London Eye 27 GBP, deti 32 GBP

- Lodná plavba po Temži od 13 GBP (jednosmerný lístok), 17,50 GBP (spiatočný lístok)

- Royal Observatory Greenwich zdarma

Londýn

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »