Keňa - Dokonalé safari a oddych na bielej pláži

Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži- domorodci Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži- fontána Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži - ubytovanie Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži- terasa Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži- slony Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži- slony Keňa - Dokonale safari a oddych na bielej pláži- jaguár
Destinácia: Keňa
Kód zájazdu: 1285977
Cena od: 4 691,71 €
Príplatky od: 80 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie
Safari

Výber termínu

05.10.2024 11 dní First Minute 4 691,71 € +80 € odlet: Viedeň letecká
22.10.2024 11 dní First Minute 4 691,71 € +80 € odlet: Viedeň letecká
28.11.2024 11 dní First Minute 4 691,71 € +80 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
11 - dňový letecký zájazd

Perex:
Dobrodružné safari v troch národných parkoch, spojené s oddychom na nádherných plážach Indického oceánu. Vynikajúce NP Amboseli, Tsawo East a Tsawo West budú garanciou pozorovania tých najikonickejších zvierat Afriky a príjemný plážový rezort vám naopak zabezpečí skvelé dni plné oddychu a relaxu.

Program:

1. deň:
Transfer na letisko do Viedne a následný odlet do hlavného mesta krajiny, Nairobi.

2. deň:
Prílet do Afriky, na medzinárodné letisko v Nairobi v ranných hodinách. Čaká nás náš transfer a začíname veľké dobrodružstvo. Vydáme sa na cestu smerom k jednému z najpopulárnejších národných parkov Kene – do Amboseli. Názov „Amboseli“ pochádza z masajského slova, a znamená „soľný prášok“. V parku žijú africké slony, a preto je tento región prezývaný „Krajina obrov“. Jedno z najlepších miest v celej Afrike, kde môžete zblízka vidieť obrovské stáda slonov. Tento región je skutočným rajom pre milovníkov prírody. Strieda sa tu päť rôznych divočín: jazero Amboseli, močaristé oblasti pretkané kyslými prameňmi, akáciami a rozsiahlymi trávnatými porastmi, savany. Ideálne miesto na pozorovanie jedinečnej divočiny. A prečo je Amboseli kráľom prírodných rezervácií? Výhľad z parku, na najvyšší vrchol Afriky, takmer 6000 m vysoké, zasnežené Kilimandžáro – je jedinečný a neopísateľný. Okolo obeda prídeme na naše ubytovanie, budeme mať obed a oddýchneme si po náročnej ceste. Môžeme sa uvoľniť a okúpať sa v bazéne, a započúvať sa do nerušeného zvuku divočiny. Popoludní pôjdeme na safari, až do zotmenia. Po západe slnka sa vrátime na ubytovanie, kde budeme mať večeru.

3. deň:
Ráno si privstaneme, aby sme stihli úžasný africký východ slnka. Hneď po skorých raňajkách na nás už bude čakať sprievodca a vyrážame na ďalšie dobrodružstvo do NP Amboseli. Zaujímavosťou jazera Amboseli je, že v období sucha vysychá, zatiaľ čo v období dažďov je naplnené vodou, čo má za následok mimoriadne jedinečnú faunu. Močaristá oblasť priťahuje do parku zvieratá. Amboseli je domovom viac ako 56 druhov cicavcov a stoviek rôznych druhov vtákov. Môžeme vidieť afrického slona, pakone, zebry, veľké mačky, žirafy a tiež rôzne plemená antilop. Piknikový obed si vychutnáme priamo v parku. Popoludní, predtým ako sa vrátime k nášmu ubytovaniu, budeme mať možnosť navštíviť dedinu Masajov, aby sme nahliadli do domovov a životov najbojovnejšieho kmeňa Afriky. Masajovia, ozdobení farebnými korálikmi, žijú z bahna postavených a zlepených chatrčiach, vedú migračný životný štýl, v závislosti od toho, ako dlho im krajina poskytuje jedlo. Po návrate na ubytovanie a po večeri si môžeme pri táboráku vychutnať svetlo miliónov hviezd, ktoré na nás padajú.

4. deň:
Po raňajkách sa rozlúčime s Amboseli a smerujeme na naše ďalšie safari miesto v Taita Hills. Taita Hills sa rozkladá na ploche 28 000 akrov mozaikového biotopu, kde fyziognómia rastlín pozostáva z riečneho lesa, savanového lesa a trávnatých porastov. Svätyňa sa rozprestiera nad južným národným parkom Tsavo West a je dôležitou oblasťou rozptylu a migračným koridorom pre voľne žijúce živočíchy medzi národným parkom Tsavo East a národným parkom Tsavo West, vďaka čomu je vysoko cenenou turistickou rekreačnou oblasťou a má ekologický význam. Povrch je vo všeobecnosti hornatý a ponúka dych berúce výhľady na krajinu a pohoria Kilimandžáro, Pare, Uluguru a zoskupenia kopcov Taita so sezónnou riekou, ktorá ju rozdeľuje na údolia a nížiny.

5. deň:
Dnes celý deň budeme na safari a budeme pozorovať nádhernú scenériu krajiny a divočinu.

6. deň:
Po skorých raňajkách sa odhlásime z nášho hotela a zamierime na pláž Diani, kam prídeme v popoludňajších hodinách. Môžeme dni tráviť slobodne. Môžeme sa opaľovať, plávať v Indickom oceáne, relaxovať. Môžeme navštíviť aj miestny trh, alebo aj drevorezbársku dielňu, kde si môžeme vybrať z najkrajších ručných prác, aby sme si Keňu vzali domov nielen v našich srdciach, ale aby sme si doma na poličku položili aj krásnu drevorezbu.

7. deň:
Voľno, leňošenie na pláži.

8. deň:
Voľno, leňošenie na pláži.

9. deň:
Voľno, leňošenie na pláži.

10. deň:
V prípade odletu z Nairobi, miestny prelet z Mombasy.


11. deň:
Transfer na letisko, odlet do Viedne.

12. deň:
Prílet do Viedne.


Ubytovanie:
Safari Lodge a 4* plážový rezort

Stravovanie:
Plná penzia počas safari časti programu, All Inclusive počas pobytu pri mori.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom. Servisné a letiskové poplatky. Transfer BA – letisko – BA. Miestny prelet Mombasa - Nairobi. Miestne transfery. 4 x ubytovanie v Safari Lodge (z toho 1x ubytovanie po prílete cestou - v závislosti od letových časov), plnú penziu počas Safari časti programu, 4/5 x ubytovanie v 4* plážovom rezorte s all inclusive. Vstupy do národných parkov podľa programu. safari na džípoch podľa programu. Balenú pitnú vodu v safari autách. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1/1. Fakultatívne aktivity. Cestovné poistenie. Vstupné vízum.

Doprava:
Letecká

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »