Stratený svet - veľké safari v Zimbabwe

Destinácia: Zimbabwe, Severný Matabeleland
Kód zájazdu: 1300645
Cena od: 5 949 €
Príplatky od: 379 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

01.10.2024 11 dní First Minute 6 499 € +379 € odlet: Praha letecká
01.11.2024 11 dní First Minute 5 949 € +379 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a odlet do Victoria Falls s prestupmi.

2: MOCNÁ ZAMBEZI
Po prílete do Victoria Falls privítanie zástupcom partnerskej CK, ktorý s Vami overí plán aktivít. Nasleduje transfer do hotela, ubytovanie, voľný program. V cca 18:30 odchod na tradičnú večeru Boma s kulisou domorodých bubeníkov (večera formou all-you-can-eat s výnimkou nápojov).

3: VICTORIA FALLS: DYM KTORÝ HRMÍ
Ráno si môžete spestriť niektorú z voliteľných aktivít - letom helikoptérou, prechádzkou s levmi či len opulentnými raňajkami a niekoľkými tempami v bazéne. Pred obedom sa vydajte k vodopádom - z hotela pár minút lenivej chôdze. Nechoďte priamo, bežte do Victoria Falls Hotel a jeho záhrady - je úžasná. Potom k Batoga Gorge s vyhliadkou na katarakt vodopádov a besniacej Zambezi. V Lookout Café si dajte obed. Potom už sa len nechajte strhnúť vodopádmi z mnohých nádherných vyhliadok. Popoludní je prichystaná výpravná plavba po Zambezi. V zlatej farbe zapadajúceho slnka a s drinkom niečoho tvrdšieho v ruke sa oddajte pozorovaniu zveri a hrejivej atmosfére početných delt rieky. Spomeňte na českého cestovateľa Emila Holuba, ktorý je autorom vôbec prvej mapy vodopádov a ich okolia.

4 - 6: HWANGE: V ZAJATÍ SLONOV
Ráno transfer na letisko a odlet privátnym lietadlom do Hwange - najväčšia rezervácia Zimbabwe. Hwange je nedotknutý, tichý a zvodný. Žije tu 50 tisíc slonov, početné stáda byvolov, antilop a pakoní a šelmy, hlavne šelmy ... Medzi nimi levy, hyeny, leopardy, gepardy a svorky vzácnych psov hyenovitých. V srdci rezervácie vás čaká safari, odpočinok pri bazéne či v bare - a na záver dňa treba fľašu "pekného" juhoafrického vína a rozjímanie nad žeravými uhlíkmi plápolajúceho ohňa ...

7 - 9: JAZERO KARIBA & REZERVÁCIA MATUSADONA
Ďalšia dávka neopakovateľných spomienok prichádza v odľahlej časti NP Matusadona, kam sa počas dopoludnia presuniete opäť privátnym lietadlom. Na brehoch obrovského jazera Kariba žijú dva milióny krokodílov, stovky vtáčích druhov, slony a ďalší tradiční zástupcovia africkej divočiny vrátane leopardov.

10 - 12: MANA POOLS: STRATENÝ SVET
Cesta vrcholí, to najlepšie na koniec ... Hodina letu a ste v klenote zimbabwianskej prírody - rezervácii Mana Pools. Toto úžasné miesto nie je na zozname UNESCO náhodou. Je to najlepšie, čo v juhoafrickom regióne nájdete. Luxus v nefalšovanej hemingwayovskej tradícii, jedno z najlepších safari, svieža atmosféra divočiny dokonale podkreslená lenivo sa plaziacim tokom Zambezi, hrochy voľne prechádzajúce táborom, svorky levov a rýdze šťastie plynúce z úplného vytrhnutiu od civilizovaného sveta. Užívajte ...

13: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Ráno odlet do Harare a následne do Prahy (Viedne).

14: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)


Poznámky:
ubytovanie v rezerváciách Hwange, Matusadona a Mana Pools v luxusných stanových komplexoch s plnou penziou vrátane neobmedzenej konzumácie nápojov s výnimkou prémiových značiek
safari 4x4 = safari v otvorenom terénnom voze s rangerom


*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Victoria Falls, Harare - Praha
letecké transfery v privátnych lietadlách na trase: Victoria Falls - NP Hwange - NP Matusadona - NP Mana Polls - Harare
Victoria Falls: 2 x noc v Ilala Lodge 4 * s raňajkami, tradičnú večeru Boma (all-you-can-eat) s kulisou domorodých bubeníkov a tanečníkov (nápoje nie sú v cene), plavbu po Zambezi pri západe slnka (snack, nápoje a alkohol zadarmo)
Hwange NP: 3 x noc The Hide Lodge 4 *, plná penzia, 2 x denne safari 4x4
Matusadona NP: 3 x noc Changa Safari Camp 4 *, plná penzia, 2 x denne safari 4x4
Mana Polls NP: 3 x noc John je Camp 4 *, plná penzia, 2 x denne safari 4x4

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 379,- EUR
vízum do Zimbabwe: $ 30/os (na mieste)
návšteva Victoria Falls NP $ 30/osoba (na mieste)
iné fakultatívne výlety
prepitné pre rangera v rámci safari ($ 10-15/osoba/deň)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »