Ajurvéda, južná India

Tradičné indické pútnické chrámy /uploads/galleries/4903/ajurveda-juzna-india.jpg Začnite deň s výhľadom na more Zmes farieb a chutí. Rybolov pri východe slnka Omladí myseľ aj telo Unikátna plavba Úžasný chrám postavený z jedného kusu kameňa Zabubnujeme si spoločne so sprievodom? Deň zakončíme príjemnou meditáciou. Posilňuje imunitu Relax pri klasickej ajurvédskej masáži Dosiahnutie rovnováhy tela Tradičné indické lekárstvo A čo tak medový kúpeľ? Má hrejivé účinky a dodáva energiu. Vyskúšate masáž s vreckami naplnenými ryžou a zmesou korenia? V tesnej blízkosti oceána Pri dokonalom oddychu nebudete chcieť prestať Lokálna komunita, kde sa vyučuje joga. Pre mnohých jediný zdroj obživy
Destinácia: India
Kód zájazdu: 1333973
Cena od: 4 560 €
Príplatky od: 586 €
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

05.05.2024 17 dní Last Minute 5 244 € +586 € odlet: Viedeň letecká
13.05.2024 17 dní Last Minute 5 382 € +586 € odlet: Viedeň letecká
23.07.2024 17 dní First Minute 4 560 € +586 € odlet: Viedeň letecká
23.10.2024 17 dní First Minute 4 560 € +586 € odlet: Viedeň letecká
21.01.2025 17 dní First Minute 4 660 € +586 € odlet: Viedeň letecká
19.04.2025 17 dní First Minute 4 790 € +586 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Spojte si ajurvédsky pobyt v Indii s poznaním. Tamil Nadu a Kerala – dva najjužnejšie indické štáty skrývajú najstaršie hinduistické chrámy sveta. Prírodná rezervácia a veľa zelene. Plavba na houseboatoch a potom ajurvédsky pobyt. Dobrá kombinácia.

1. deň:
Odlet z Viedne.

2. deň:
Prílet do piateho najväčšieho mesta Indie CHENNAI, transfer do Mahabalipuramu. MAHABALIPURAM – prímorské mestečko a významný prístav už v období narodenia Krista, známe svätyňami vytesanými z kameňa, ktoré patria k najkrajším na svete. Sú najkrajšie tie voľne položené, alebo tá na morskom brehu, zaradená do svetového dedičstva UNESCO? Sme na pláži, chcete si na úvod cesty zaplávať, ochutnať morské špeciality v miestnych reštauráciách?

3. deň:
Pokračujeme do mesta KANCHIPURAM. Jedno zo siedmych svätých miest Indie, jediné zasvätené Šivovi aj Višnovi. Magické miesto. Chrámy Ekambarešvar, Kailašnat, Kamakši zo siedmeho storočia. Ohromné hodvábne sari, ktoré patria k najkrajším v celej Indii. Nazrieme do tkáčskych dielní. Nefalšovaná exotika.

4. deň:
TIRUVANNAMALAI priťahujúci státisíce indických pútnikov. Prečo? Vysvetlíme si. Zažijeme silu tohto miesta aj my? PONDICHERRY: bývalá francúzska kolónia s nezvyčajnou atmosférou kombinácie európskej kultúry a indických tradícií. Trikolóra na hôtel de ville a architektúra francúzskeho 18. storočia nech Vás nemýlia. Stále sme v Indii s jej plnými ulicami, rikšami a pouličnými trhmi. Návšteva ášramu v AUROVILLE – malej komunite vytvorenej kedysi okolo duchovného vodcu Šrí Auróbinda Ghóša, kde sa stále vyučuje joga. Stihneme lekciu? Niet rituálov, ani meditácie, stačí sa len oddať Božiemu princípu a sile. Risknete to?

5. deň:
Zajoggujeme si ráno s Indami a Indkami? Asi jediné mesto v Indii, kde ich uvidíte v kraťasoch. Presúvame sa do vnútrozemia. Tandžávúr (TANJORE): mesto, kde v roku 1010 vybudovali z jedného kusu kameňa úžasný chrám Brahadišvár (UNESCO) ako večnú pamiatku slávy ríše, ktorá odtiaľto siahala až po brehy Gangy. My ho uvidíme v svetle zapadajúceho slnka. Musíme stihnúť navštíviť aj kráľovský palác s jeho múzeami a vyliezť na bývalú maharadžovu zbrojnicu s výhľadom na celé mesto. Príchod do Trichy, ktoré spomína už Ptolemaios v druhom storočí p.n.l.

6. deň:
TRICHY: mestečko (800 000 obyvateľov), uprostred ktorého sa vo výške 84metrov vypína skala s chrámom boha Ganeša. Za výhľadom z jej vrcholu musíme zdolať 437 kamenných schodov! Dovidíme aj na neďaleký chrám Sri Ranganathaswami v Srirangame, ktorý si vzápätí pôjdeme aj pozrieť. Stavalo ho mnoho dynastií od 10. do 20. storočia a dnes má celý komplex rozlohu až 60 hektárov. Presun do Madurai, do mesta božieho nektáru, mesta pútnikov, žobrákov, biznismenov, volských záprahov a rikší. Večeru si vychutnajte v jednej z mnohých reštaurácií na streche s výhľadom na gópury – nádherne zdobené veže chrámov. Slovenský sprievodca je neustále s Vami.

7. deň:
Sme v MADURAI, druhom najväčšom meste štátu Tamil Nadu, ktorého pôdorys pripomína nákres lotosu. Najstaršie osídlené miesto na indickom subkontinente, mesto chrámov a festivalov. Obrovský zážitok. Hneď ráno navštívime chrám Meenakshi, okolo ktorého sa 2500 rokov točila história mesta. Množstvo úchvatných zobrazení bohov, bohýň a mýtických stvorení. Bude sa tadiaľ túlať aj chrámový slon? Toto musíme vidieť! Za pohľad určite stojí aj monumentálny palác Tirumala Nájaka. Jeho vnútorné nádvorie s rozmermi 75x52 m nádherne dopĺňa hustá spleť stĺpov po obvode. Monumentálne! Scénickou cestou cez plantáže kaučukovníkov, kardamonu, kakaovníkov, zeleného korenia a paliem do prírodnej rezervácie Periyar. Ubytovanie a oddych od ruchu miest v zelenej prírode.

8. deň:
Rezervácia PERIYAR pod vrcholom Anamudi (2695 m), najnavštevovanejšia v Južnej Indii, zaberá plochu 777 štvorcových kilometrov. Plavba po jazere Periyar je unikátnou príležitosťou uniknúť ruchu veľkomiest, pre neúnavných ponúkame prechádzku s miestnym sprievodcom. Potešíte sa návšteve záhrad korenia (vedeli ste, ako rastie napríklad vanilka, či čierne korenie?) a spoznáte tajomstvo výroby miestneho čaju. Transfer do prístavu a nalodenie sa na prenajatý čln. Ďalší vrchol našej cesty. Obedujeme v prostredí nádherných kanálov. Popoludní z paluby nášho hausbótu sledujeme ticho nádhernej indickej prírody. Aj toto je India! Otvoríme si čerstvé kokosové orechy, opečieme len pred malou chvíľou chytené rybky a pri západe slnka si povieme viac o neuveriteľnej Indii.

9. deň:
Príchod do mesta KOCHI v štáte Kerala. Sme znova na pobreží, no z východu sme sa presunuli na západ. Kochi je jedným z mála miest v Indii, kde väčšinu obyvateľov netvoria hinduisti. Zasa iný svet. Ako prístav korenia ho poznali Gréci, Rimania, Arabi, Židia aj Číňania. Ďalší dôkaz neskutočnej indickej histórie. Kochi je mestečkom s najstarším kostolom v Indii (Kostol svätého Františka) či Bazilikou Santa Cruz (založenou pápežom Pavol IV.), mešitami a židovskou synagógou (najstaršou v celom Commonwealthe). Je zmesou portugalskej, holandskej a anglickej vidieckej osady na tropickom Malabarskom pobreží.

10. deň:
Vedeli ste, že Vasco de Gama bol pochovaný práve tu? Okúpeme sa, pomôžeme rybárom vyťahovať staré čínske siete a večer navštívime úchvatné predstavenie Kathákali, kde Vám herci a speváci s dokonalým mejkapom a prepracovanými kostýmami za sprievodu bubnov predstavia najkrajšie hinduistické eposy. Záporné postavy si pod viečka dávajú trošku korenia, aby mali bielka zafarbené na krvavočerveno! Presun vlakom do Trivandrumu a transfer do Vášho ajurvédskeho rezortu.

11. deň:
Zoznamovanie sa s rezortom. Výber procedúr (nie sú v cene, možnosť objednať vopred).

12. deň:
Ajurvéda a oddych na pláži.

13. deň:
Ajurvéda. Skúsite popoludní jogu? Máte ju v cene.

14. deň:
Cítite ten pokoj? A očistu tela?

15. deň:
Úplne iný svet. Európa je veľmi ďaleko.

16. deň:
Ani sa vám nechce ísť domov. Myslite na to vopred a predĺžte si pobyt.

17. deň:
Transfer na letisko, odlet a prílet domov.

vyberte si ubytovanie
Európska cestovná poisťovňa






Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »